Home / Invatamant / FOTO: Educaţie rutieră la Sighişoara

FOTO: Educaţie rutieră la Sighişoara

Distribuie

La data de 16 aprilie, poliţiştii Biroului Rutier Sighișoara au desfăşurat activităţi de educaţie rutieră la Gimnaziul de Stat ”Zaharia Boiu” din Sighișoara, cu elevii claselor 0-IV.

Cu această ocazie, poliţiştii prezenţi la activităţi au prezentat elevilor condiţiile de participare şi modul de desfăşurare al concursului național de educație rutieră „Desenăm, ne jucăm, circulație-nvățăm!”.

Din fiecare dintre cele 8 clase de ciclu primar participante la concurs, au fost alese cele mai sugestive şi mai reprezentative desene, prin care elevii au dovedit că și-au însușit cunoștințe de educație rutieră, reguli și semne de circulație dezbătute în cadrul orelor de educație rutieră.

În cadru festiv, 23 de elevi au fost premiaţi cu locurile I, II şi III iar toţi elevii participanți au fost recompensați cu permise de „bun pieton” din partea Biroului Rutier Sighișoara.

De asemenea, cu această ocazie 36 de elevi din clasele I-IV au fost recompensați cu diplome pentru desenele/felicitările realizate în cadrul concursului organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureș cu ocazia Zilei Poliției Romane.

În finalul activității, au fost prezentate autospecialele de poliție din dotarea Biroului Rutier Sighișoara, din care au fost împărțite baloane inscripționate cu mesaje preventive, iar elevii au aflat mai multe detalii despre meseria de polițist.

Cu acelaşi prilej elevilor le-a fost prezentată patrula școlară de circulație constituită la nivelul Gimnaziului de Stat ”Zaharia Boiu”, care va pune in practica cunoștințele privind circulația pe drumurile publice sub directa supraveghere a agenților de circulație rutieră si a doamnei prof. Calfa Marcela – cadru didactic îndrumător.

Organizarea patrulei şcolare de circulaţie a avut drept scop realizarea unui cadru instituţional care să asigure siguranţa deplasării elevilor pe drumurile publice din perimetrul unităţii de învăţământ pentru prevenirea implicării acestora în accidente de circulaţie.

Membrii patrulei școlare au fost instruiți de către agenții de poliție rutieră iar elevilor acestei scolii le-a fost explicat rolul și scopul patrulei școlare de circulație.

De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității Mureș au reiterat elevilor regulile de comportament atât în școală cât și în afara acesteia, faptele interzise de lege și măsurile pe care le pot lua pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor.

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.