Picturi semnate de patru artiști celebri, în premieră la Noaptea Muzeelor Deschise Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Picturi semnate de patru artiști celebri, în premieră la Noaptea Muzeelor Deschise

În intervalul 18-20 mai va avea loc cea de-a 13-a ediție a Nopții Muzeelor la Târgu-Mureș, iar Muzeul Județean Mureș pregătește publicului două momente speciale, dintre care unul va anticipa evenimentul propriu-zis.

În cadrul unei conferințe de presă organizate joi, 19 aprilie, ora 11:00 în Sala Mică a Palatului Culturii, Soós Zoltán (directorul Muzeului Județean Mureș) a dezvăluit că cel mai important eveniment va fi joi, 17 mai, și va marca redeschiderea Galeriei de Artă Maghiară Modernă, cu o nouă concepție.

Horia-Roman Patapievici, invitat de onoare

„Ceea ce va fi nou pentru târgumureșeni va fi faptul că galeria s-a extins și în holul de la etajul 3, care a fost transformat cu această ocazie cu caracter experimental, și vor putea fi vizitate mai multe lucrări care până acum n-au putut fi expuse. De asemenea, vom introduce și lucrări noi, achiziționate în ultimii 2-3 ani, care vor fi expuse atât la Galeria de Artă Maghiară, cât și la Galeria de Artă Românească. Evident, după această inaugurare ne vom apuca și de extinderea Galeriei de Artă Românească modernă care probabil că va fi vernisată spre sfârșitul anului 2018. Vor fi expuse lucrările nou achiziționate semnate de Nicolae Tonitza, Ion Andreescu, respectiv Hollósy Simon și Hegedűs László. Cei doi din urmă sunt pictori din școala băimăreană, iar Andreescu, din școala barbizoniană, de influență franțuzească, în timp ce Tonitza făcea parte din Grupul celor patru și este o personalitate marcantă a postimpresionismului românesc. Sunt fiecare lucrări foarte spectaculoase.”

Deschiderea expoziției îi va avea ca invitați de onoare pe Kelemen Hunor (președintele UDMR), Horia-Roman Patapievici (fostul director al ICR, actualmente director Artmark), Alexandru Bâldea (manager principal Artmark) și Tóth László (consul principal la Consulatul Maghiar din Miercurea Ciuc).

Ford Prefect 1953 (Sursă foto: www.oldbike.eu)

O mașină de colecție

Iubitorii de autoturisme vor avea motive serioase de încântare (și prilej de a face niște poze memorabile). „Al doilea eveniment important va avea loc sâmbătă, 19 mai, la Muzeul de Etnografie, și este vorba despre prezentarea unui automobil Ford Prefect din anul 1953 care nu doar că se va putea viziona, dar vom încerca și pornirea lui cu această ocazie”, a adăugat cu o notă de entuziasm Soós Zoltán.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE