Situaţia proiectului „Parc Auto pentru Sporturi cu Motor”, prezentată de Péter Ferenc Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 644 Vizualizări

Situaţia proiectului „Parc Auto pentru Sporturi cu Motor”, prezentată de Péter Ferenc

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, a prezentat vineri, 20 aprilie, cu prilejul unei conferinţe de presă, informaţii despre stadiul în care se află proiectul „Parc Auto pentru Sporturi cu Motor”, cunoscut şi sub denumirea de „Transilvania Motor Ring”. Acesta are valoarea de 58,1 milioane de lei şi constă într-un circuit de viteză cu lungime totală de 3,7 kilometri, realizat în incinta unui complex de agrement şi sport pentru iubitorii sporturilor cu motor, pe teritoriul localităţilor Ungheni şi Sânpaul.

Recepţia, blocată de nouă alunecări de teren

În prezent, lucrările din cadrul proiectului au fost finalizate dar acestea nu au putut fi recepţionate din cauza unor alunecări de teren. Deşi nu a exclus o confruntare în instanţă cu societatea constructoare, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş şi-a manifestat optimismul în ceea ce priveşte soluţionarea problemei în timp util, pe cale amiabilă.

„Sunt câteva probleme care efectiv au venit fără să ne aşteptăm şi fără să se aştepte cineva. După cum am mai relatat, în decembrie au fost finalizate lucrările, dar în momentul în care a fost chemată Comisia de recepţie pentru a recepţiona lucrările executate, cu câteva zile înainte de data de recepţie au fost observate nişte alunecări de teren. Aceste alunecări de teren din păcate au devenit putem să spunem în anumite locuri periculoase, în acest moment suntem într-o perioadă în care recepţia a fost amânată, societatea comercială care execută lucrările a primit 90 de zile în prima fază pentru a putea remedia aceste probleme. În perioada de iarnă, cum nu s-au putut executa astfel de lucrări, am cerut prelungirea acestui termen. Comisia a decis să prelungească cu încă 84 de zile acest termen – undeva la mijlocul lunii iunie se termină acea perioadă în care trebuie să finalizeze aceste lucrări. Bineînţeles că acum, în acest moment în care sunt alunecări de teren în nouă locuri în arealul investiţiei, sunt într-adevăr anumite situaţii în care intervenţia este nu numai necesară, dar chiar trebuie intervenit în regim de urgenţă. În alte locuri, zonele nu creează mari probleme, dar şi alunecările respective trebuie rezolvate. Acum, între Comisia de recepţie, unitatea de implementare şi societatea comercială care efectuează lucrările există o mulţime de discuţii pentru că s-a dorit ca aceste lucrări să fie introduse la „Diverse şi neprevăzute”, care în acest moment nu pot fi realizate, iar în baza contractului pe care îl avem, în acest moment aceste aunecări de teren nu pot fi considerate ca şi neprevăzute şi în acest moment există discuţii între societatea care construieşte parcul şi noi. Sperăm să le putem rezolva pe cale amiabilă, în caz contrar va trebui să ajungem în justiţie cu ele, dar eu am speranţa că vom putea să rezolvăm pe cale amiabilă această situaţie”, a declarat Péter Ferenc.

Viitorul parc auto „nu va fi pistă de Formula 1”

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a adus clarificări în ceea ce priveşte destinaţia investiţiei, spunând că „nimeni nu a făcut acest proiect pentru a fi o pistă de Formula 1.”

„Este vorba despre un parc auto pentru sporturi cu motor care înseamnă cu totul şi cu totul altceva, deci acolo pot fi organizate orice evenimente, chiar începând de la concerte şi diferite expoziţii, nu numai competiţii pentru sporturi cu motor. Nicicum nu putea fi finanţată o pistă de concurs cum vedem la televiziune. Mulţi s-au gândit că ne vom trezi ca pe Hungaroring sau pe Monza sau undeva unde vine Sebastian Vettel, Hamilton şi toţi ceilalţi. Nu despre asta este vorba”, a subliniat Péter Ferenc.

31 decembrie 2018, termen pentru punerea în funcţiune

Termenul impus de Uniunea Europeană pentru punerea în funcţiune a „Parcului Auto pentru Sporturi cu Motor” este 31 decembrie 2018, dată până la care se speră că se va găsi şi cea mai bună soluţie pentru administrarea investiţiei.

„Aş dori să liniştesc pe toată lumea, că dorim să dăm drumul la acest proiect, sperăm să trecem de această fază pentru că trebuie să finalizăm până în data de 31 decembrie 2018, ceea ce este foarte important. Investiţia trebuie să fie funcţională până la această dată. Prin acel studiu de oportunitate pe care l-am comandat şi în baza căruia va trebui să ia decizia Consiliul Judeţean care va fi cea mai bună posibilitate de administrare a acestui parc, eu am speranţa că până la sfârşitul anului vom găsi această modalitate şi chiar putem să-i dăm drumul acestui parc. Există acest litigiu care ne poate pune în situaţia de a prelungi anumite termene, dar eu am speranţa că vom putea trece peste aceste probleme. Momentan, cel mai important este deblocarea situaţiei şi efectuarea recepţiei finale”, a punctat Péter Ferenc.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE