EXCLUSIV. Motivele înscrierii primarului comunei Râciu, Ioan Vasu, în PNL Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2361 Vizualizări

EXCLUSIV. Motivele înscrierii primarului comunei Râciu, Ioan Vasu, în PNL

Primarul comunei Râciu, Ioan Vasu, a renunţat la statutul de independent şi s-a înscris în Partidul Naţional Liberal (PNL). Anunţul a fost făcut vineri, 21 aprilie, cu ocazia unei conferinţe de presă, de consilierul judeţean Ervin Molnar, prim-vicepreşedinte al PNL Mureş.

Ervin Molnar: „PNL, cel mai important partid românesc din Mureş”

Potrivit liderului liberal, PNL Mureş îşi consolidează poziţia de principal partid românesc din judeţul Mureş, atât prin prisma numărului de primari, cât şi în funcţie de numărul de consilieri locali.

„Partidul Naţional Liberal practic îşi confirmă statutul de cel mai important partid românesc din judeţul Mureş. În cursul zilei de ieri (joi, 20 aprilie – n.a.), primarul din comuna Râciu, domnul Ioan Vasu, a devenit membru al Partidului Naţional Liberal. Prin adeziunea la PNL a primarului din Râciu, începând de ieri avem 31 de primari, faţă de doar 26 de primari ai PSD. Cu 310 mandate de consilieri în Consilile Locale din judeţul Mureş, PNL se află, de asemenea, în postura de cel mai important partid românesc din judeţul Mureş, situându-se pe poziţia a doua după UDMR, în timp ce PSD este pe locul al treilea, cu doar 299 de mandate. Consider că adeziunea la PNL a primarului din Râciu este un semnal foarte important pentru viaţa politică din judeţul Mureş”, a declarat Ervin Molnar, care a mai spus că „PNL priveşte cu încredere următorul exerciţiu electoral, respectiv alegerile europarlamentare de anul viitor.”

Ioan Vasu: „Câmpia are nevoie de susţinere”

Contactat de cotidianul Zi de Zi, Ioan Vasu a explicat care sunt motivele înscrierii sale în PNL, după aproximativ doi ani în care a avut statut de primar independent.

„M-am gândit foarte bine, sunt la al şaselea mandat de primar, am fost angajat politic şi m-am simţit bine în dreapta politicii. Văzând şi ce se întâmplă cu această guvernare, văzând şi cât de nebăgaţi suntem în seamă, am realizat că independent nu pot să rezolv problemele comunei mele. Nu mai am atât de multe de rezolvat, dar mereu apar altele. Astfel, am decis să revin în partid, mai ales după ce mi-am rezolvat toate problemele care mi-au fost invocate – atunci m-am şi supărat puţin pe ei, dar a trecut acum”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ioan Vasu.

Edilul şef al comunei Râciu a mai dezvăluit că în funcţie de ce se va întâmpla în următorii doi ani, este posibil să candideze pentru un nou mandat de primar sau chiar pentru funcţia de consilier judeţean, pentru a reprezenta mai eficient interesele zonei de câmpie a judeţului Mureş.

„Am o echipă de consilieri tineri şi mă voi gândi ce voi face pe viitor. La anul fac 65 de ani, mă gândesc să mai candidez sau nu. Ştiu că mai e nevoie de mine, şi nu vorbesc lipsit de modestie, dar trebuie să mă gândesc să fac loc şi altora mai tineri. La finele mandatului, voi vedea: dacă mă simt sănătos şi bun şi cei tineri mă sprijină, atunci mai candidez. Dacă nu, o să încerc să rămân consilier sau poate chiar consilier judeţean, pentru că e nevoie de o reprezentare mai bună a Câmpiei – în prezent, Câmpia este reprezentată de un singur consilier judeţean, domnul Baciu de la Sărmaşu. Câmpia are nevoie de susţinere”, a precizat Ioan Vasu, în opinia căruia nu doar muntele are nevoie de o Lege a Muntelui, ci şi zona de câmpie aşteaptă o iniţiativă legislativă pentru o viitoare Lege a Câmpiei.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE