Share

Home / Business / “Fazarea proiectului Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Târgu-Mureş”

“Fazarea proiectului Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Târgu-Mureş”

Primăria municipiului Târgu-Mureş, în calitate de beneficiar, implementează proiectul “Fazarea proiectului Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Târgu-Mureş” – Cod SMIS 2014 + 109910.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastuctură Mare 2014-2020, Axa prioritară 4- “Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric ”, Obiectivul Specific 4.3. Reducerea suprafețelor poluate istoric.

Valoarea totală a proiectului este de 35.273.614,76 lei, din care:

28.841.136,91 lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat şi 6.432.477,85 lei – contribuţia Beneficiarului.

Obiectivul general al proiectului: continuarea reabilitării sitului contaminat de 30 ha (13,5 ha faza I și 16,5 ha faza II), până la standarde de curățire acceptate, constând în protejarea apelor de suprafață și aducerea terenului la un standard corespunzător pentru a putea fi utilizat ca zonă verde, pentru a include zone dedicate plantării, precum pentru a soluționa orice impact adus asupra mediului local de activitate anterioară din cadrul sitului.

„Prin implementarea proiectului se vor obţine următoarele rezultate: reducerea într-o anumită măsură a fluxurilor de substanţe anorganice care ajung în pânza freatică, protejarea apelor de suprafaţă (emisari: râul Mureş şi canalul de colectare al efluenţilor), curăţarea terenului de substanţe de contaminare şi aducerea lui la un standard corespunzător pentru a soluţiona orice impact asupra mediului local de activitatea anterioară din cadrul sitului”, au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Târgu-Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Implementarea proiectului se desfăşoară pe o perioadă de 60 de luni, respectiv între data de 1 ianuarie 2016 și data de 31 decembrie 2020.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Marius Pașcan, despre Dorin Florea: ”Ne-a înfrânt!”

Deputatul PMP Marius Pașcan, care deține și funcția de președinte al PMP Mureș, a scris …

Share
Share