Share

Home / Business / “Fazarea proiectului Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Târgu-Mureş”

“Fazarea proiectului Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Târgu-Mureş”

Primăria municipiului Târgu-Mureş, în calitate de beneficiar, implementează proiectul “Fazarea proiectului Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Târgu-Mureş” – Cod SMIS 2014 + 109910.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastuctură Mare 2014-2020, Axa prioritară 4- “Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric ”, Obiectivul Specific 4.3. Reducerea suprafețelor poluate istoric.

Valoarea totală a proiectului este de 35.273.614,76 lei, din care:

28.841.136,91 lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat şi 6.432.477,85 lei – contribuţia Beneficiarului.

Obiectivul general al proiectului: continuarea reabilitării sitului contaminat de 30 ha (13,5 ha faza I și 16,5 ha faza II), până la standarde de curățire acceptate, constând în protejarea apelor de suprafață și aducerea terenului la un standard corespunzător pentru a putea fi utilizat ca zonă verde, pentru a include zone dedicate plantării, precum pentru a soluționa orice impact adus asupra mediului local de activitate anterioară din cadrul sitului.

„Prin implementarea proiectului se vor obţine următoarele rezultate: reducerea într-o anumită măsură a fluxurilor de substanţe anorganice care ajung în pânza freatică, protejarea apelor de suprafaţă (emisari: râul Mureş şi canalul de colectare al efluenţilor), curăţarea terenului de substanţe de contaminare şi aducerea lui la un standard corespunzător pentru a soluţiona orice impact asupra mediului local de activitatea anterioară din cadrul sitului”, au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Târgu-Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Implementarea proiectului se desfăşoară pe o perioadă de 60 de luni, respectiv între data de 1 ianuarie 2016 și data de 31 decembrie 2020.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Baschet în Sala Polivalentă

Weekendul acesta aduce baschetul masculin juvenil la Sala Polivalentă din Târgu-Mureș, unde echipa de baschet …

Share
Share