Home / Politic / Florin Buicu, clarificări despre salariile şi sporurile din Sănătate

Florin Buicu, clarificări despre salariile şi sporurile din Sănătate

Distribuie

Deputatul social-democrat dr. Florin Buicu, care deţine funcţia de preşedinte al Comisiei de sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, a făcut miercuri, 18 aprilie, cu ocazia unei conferinţe de presă, câteva clarificări despre aplicarea Legea Salarizării Unitare în sectorul Sănătăţii.

Salarii majorate la nivelul salarizării din 2022

Potrivit deputatului social-democrat de Mureş, Guvernul PSD – ALDE a majorat salariile medicilor şi asistenţilor medicali la nivelul salarizării din 2022, urmând ca celelalte categorii de personal să beneficieze de majorări graduale ale salariilor, de 20-25% anual.

„Legea presupune o creştere graduală, procentuală, în fiecare an, pentru toate categoriile de personal din sistemul public, până în anul 2022. Din aceste catogorii de angajaţi din sistemul public, vorbim de medici şi asistenţi medicali, care prin decizie politică asumată de PSD şi ALDE intră practic la nivelul salarizării din 2022. Celelalte categorii de personal, în afară de medici, asistenţi şi asistenţi medicali, au beneficiat de creşterea salarială de la 1 ianuarie de 25% şi vor beneficia practic în fiecare an de o creştere de 20 sau 25% a veniturilor, până în 2022”, a afirmat dr. Florin Buicu.

Problema sporurilor, în atenţia Guvernului

Preşedintele Comisiei de sănătate şi familie din Camera Deputaţilor a precizat că o parte din nemulţumirilor personalului din Sănătate sunt cauzate de plata parţială a salariilor înainte de Sărbătorile Pascale şi a dat asigurări că în perioada viitoare problemele semnalate de sindicate vor fi rezolvate de conducerile Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor.

„Aplicarea sporurilor în sănătate se face pe un nou regulament de acordare a sporurilor care a fost aprobat în luna martie de către Guvern. Acest regulament de acordare a sporurilor a fost negociat cu sindicatele, şi cuprindea în varianta discutată zece anexe, nouă anexe care cuprindeau încadrarea tuturor categoriilor de personal în sporuri, între 0-15%, 15-30%, adică toţi angajaţii din Sănătate erau împărţiţi în aceste nouă anexe, şi o anexă 10 care ar fi venit şi ar fi compensat într-un fel faptul că existau anumite categorii de personal din Sănătate care nu mergeau la salariul din grila din 2022. În urma solicitării sindicatelor, anexa 10 a dispărut practic din regulamentul de sporuri, acum, din câte am înţeles din ultima perioadă, sindicatele sunt cele care solicită reintroducerea anexei 10”, a menţionat dr. Florin Buicu.

„Doamna prim-ministru a solicitat în ultima şedinţă de Guvern celor trei miniştri, Muncă, Sănătate şi Finanţe, să găsească soluţiile pentru toate problemele care au mai persistat în sistemul de Sănătate. Îmi doresc ca în cursul săptămânii viitoare, acestea să fie rezolvate”, a mai spus preşedintele Comisiei de sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.

Alex TOTH

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.