Share

Home / Timp liber / FOTO: Deliciu pentru amatorii de bere la Local Farmers’ Market
Bere artizanală pentru toate gusturile (Foto: Andrei Vornicu)

FOTO: Deliciu pentru amatorii de bere la Local Farmers’ Market

Atelierul de prezentare Petry organizează la Târgu-Mureș, de mai bine de doi ani, târgul Local Farmers’ Market, unde în fiecare a treia zi de vineri a lunii, producătorii și meșteșugarii așteaptă vizitatorii cu o gamă largă de produse locale şi tradiţionale, de sezon. Primăvara este primul anotimp al anului când putem cumpăra fructe și legume sezoniere de la producători locali – chiar dacă primăvara a sosit puțin mai târziu în acest an.

În cadrul târgului, cumpărătorii au posibilitatea de a achiziţiona în mod regulat produse sănătoase locale cum ar fi brânzeturi artizanale și produse de carne, dar și bijuterii care îți fură ochii, săpunuri parfumate, ceaiuri, condimente, și multe altele.

Târgul servește ca un program de familie, un eveniment unde oamenii se împrietenesc și construiesc relații.

Bere à la Cluj pentru Târgu-Mureș

Unul dintre standurile care s-a distins la prima vedere în cadrul ediției de aprilie a târgului a fost cel al producătorului Bere à la Cluj. După cum îi spune numele, berea provine din Cluj, producția ei a început în luna februarie a acestui an, este nefiltrată și 100% artizanală. Toate sortimentele sunt realizate din ingrediente naturale, au o prezentare atractivă și un gust deosebit.

 

Proprietarul afacerii, Vigh Ferencz a povestit pe scurt istoria brandului său, care face cinste orașului din care provine: „Avem o mică producție. Facem 5 tipuri de bere în momentul de față: avem un Cosmobăut care este un lager cehesc. Avem un pale ale care se numește Phaza Lunii, un porter Gaura neagră, un bitter care e Ursa Amară, plus Pitica Roșie care este un IPA (India Pale Ale). Plus mai facem niște beri în ediție limitată, cum am avut una cu gust afumat. Acum facem una cu gust de mango și mai încercăm una cu gust de vișine. Momentan, cel mai bine se vinde lager-ul și Phaza Lunii.

Prețurile variază între 8 și 9 lei/sticlă.

Cum a început

„Am fost în Cehia și prima dată acolo am băut o bere bună care nu semăna deloc cu berile pe care le cunoșteam eu, și chiar mi-a făcut plăcere. După aceea am ajuns în Anglia, unde am degustat berile de-acolo și am luat contact cu berile artizanale. Așa mi-a venit ideea și am înceăut să facem și la Cluj.

Cine creează rețetele

„Eu am niște idei și am un maestru berar care le pune în practică.”

Ingredientele

„Malț, hamei, apă și drojdie, nimic altceva.”

Unde se găsesc la Târgu-Mureș

„La Local Farmers’ Market, la Petry, la White Horse, și la Casa Berii (unde se găsește și la draft).”

Andrei VORNICU

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bere artizanală ”a la Cluj” la Christmas Local Farmers Market

Ediția de Crăciun a târgului ”Local Farmers Market” din Târgu-Mureș a adus laolaltă producători locali …

Share
Share