Home / Business / Controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

Controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii martie 2018 au fost efectuate 49 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni contravenționale pentru 19 angajatori, constatându-se 27 neconformităţi. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează: 26 avertismente şi o amendă în valoare de 7000 lei. Domeniul de activitate ale angajatorului care a fost sancţionat cu amendă este: fabricarea altor elemente de dulgherie si tâmplărie, pentru construcții. Principalele deficienţe constatate au vizat necomunicarea producerii accidentelor de muncă, necercetarea în termen a accidentelor de muncă, lipsă curs reprezentanți lucrători cu răspunderi în domeniul securității și sănătății în muncă, completarea planului propriu de sănătate şi securitate în muncă cu toate riscurile din șantier, măsuri pentru protejarea eficienta a malurilor, reevaluarea riscurile de accidentare şi îmbolnăvire profesională,  acordarea echipamentului de protecție adecvat activității desfășurate asigurarea de echipamente de muncă sigure,completare  echipamente de muncă cu toate dispozitivele de protecție”, a precizat jrs. Eva Man, inspector şef al ITM Mureş.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

DEZASTRU pentru turismul mureșean! Statistici îngrijorătoare!

Turismul, unul dintre principalii indicatori economico-sociali, a involuat, potrivit statisticii din perioada 1 ianuarie – …