Home / Cultură / Despre muzica rock, ca formă de protest la Teatrul „Scena”

Despre muzica rock, ca formă de protest la Teatrul „Scena”

Teatru Scena din Cetatea Târgu-Mureș va găzdui marți, 24 aprilie,  începând cu ora 18:00, masa rotundă cu tema „Breaking the law. Muzica rock și cultura protestului”. Evenimentul este organizat de către Facultatea de Științe și Litere din cadrul Universității „Petru Maior” și îi are invitați pe lect. univ. dr. Răzvan Pârâianu,  lect. univ. dr. Mihaela Daciana Netea și actorul Liviu Pancu.

„Într’o lume amputată de orice sens și lipsită de viitor, cultura alternativă avea fascinația irezistibilă a libertății. Astăzi, la o generație distanță de acei ani, putem să ne întrebăm cât de reală a fost acea libertate și cât a fost doar o fantasmă, cât de mult ne’a format pentru libertate și cât a fost doar o supapă pentru o generație sacrificată pe altarul unei ideologii smintite. Nici un alt exemplu nu aduce o diferență mai mare între memorie și istorie așa cum o face muzica rock dintr’o țară socialistă și asta pentru că este vorba în principal despre visurile unei întregi generații care evadaseră dramatic din realitatea cotidianului multilateral dezvoltat și/sau mutilat. De aceea, o masa rotundă pe tema Rock-ul și cultura protestului este o invitație de a rememora și analiza ce a rămas din acei ani ai unui totalitarism bolnav și ani ai unor tineri care erau gata să își dea viața pentru a scapă din lumea gri a acestuia. Prima victimă a Revoluției române a fost Mihai Gîtlan, un tânăr rocker de 19 ani”, afirmă organizatorii evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Consiliul Director UAP, solidar cu artiștii plastici mureșeni

În sprijinul Filialei  Mureș a Uniunii Artiștilor Plastici Profesioniști din România în ce privește problema …