Home / Politic / Poziţia PNL Mureş vis a vis de fuziunea dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Universitatea „Petru Maior” Târgu-Mureş

Poziţia PNL Mureş vis a vis de fuziunea dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Universitatea „Petru Maior” Târgu-Mureş

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a declarat vineri, 21 aprilie, cu ocazia unei conferinţe de presă, că liberalii „nu intenţionează să salute sau să critice” fuziunea decisă zilele trecute de Senatele Universităţii de Medicină şi Farmacie şi Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş, ci „îşi exprimă speranţa că fuziunea va aduce un plus de atractivitate mediului universitar din judeţul Mureş.”

Chirteş: „Argumentele pro şi contra trebuie analizate foarte bine”

Întrebat care este poziţia liberalilor vis a vis de fuziunea principalelor universităţi din judeţul Mureş, senatorul Cristian Chirteş a afirmat că fuziunea „este un subiect important pentru judeţul Mureş”, respectiv că a văzut „în spaţiul public foarte multe argumente pro şi contra”, care trebuie analizate „foarte bine” pentru a se vedea dacă ceea ce rezultă în urma fuziunii „este bine sau nu este bine”.

„Cerem respectarea principiului autonomiei universitare, dar şi a autonomiei locale”

Totodată, liderul liberalilor mureşeni a fost de părere că decizia celor două Senate trebuia precedată de o evaluare mai detaliată a universităţilor în cauză.

„Trebuiau întâi evaluate cele două universităţi. Eu sper, şi toţi sperăm, că această fuziune a universităţilor va întări până la urmă Târgu-Mureş ca şi centru universitar, însă nu cred că e bine a ne hazarda noi, oamenii politici, în a ne asuma fuziunea a două universităţi. Cred că noi, oamenii politici, trebuie să stăm un pic mai la margine, să respectăm principiul autonomiei universitare. Aşa cum am spus, cum am acţionat ca Partid Naţional Liberal, când am atacat la Curtea Constituţională înfiinţarea Liceului Rakoczi, cerem respectarea principiului autonomiei universitare, dar şi a autonomiei locale. Este o decizie a Senatului celor două universităţi, sperăm cu toţii ca marea Universitate din Târgu-Mureş să producă din ce în ce mai mulţi studenţi şi – de ce nu – să devenim în sfârşim după atâţia ani un centru atractiv pentru studenţi”, a precizat senatorul Cristian Chirteş.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Liceeni mureșeni în proiectul EDU-INTERACT

Asociația Neam Edenic cu sprijinul Secretariatului General al Guvernul României prin Serviciul pentru Dezvoltare Comunitară …