Share

Home / Agricultura / APIA, vizitată de specialiști croați. Noutăți pentru fermieri
Adrian Pintea, director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)

APIA, vizitată de specialiști croați. Noutăți pentru fermieri

În cursul săptămânii trecute, Adrian Pintea, Directorul General al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a primit la sediul APIA din București, vizita unei delegații din partea Agenției de Plăți pentru Agricultură, Pescuit și Dezvoltare Rurală din Croația, condusă de Sasa Bukovac, director adjunct al agenției croate de plăți.

Întâlnirea a avut loc în contextul interesului manifestat de către reprezentanții Agenției de Plăți pentru Agricultură, Pescuit și Dezvoltare Rurală din Croația de a cunoaște în detaliu modalitatea de organizare și funcționare a APIA, principalele activități derulate la nivelul acesteia și, în mod special, modul de implementare a Măsurii 14 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, care vizează asigurarea de standarde superioare de bunăstare a animalelor.

Totodată, pentru o mai bună înțelegere a proceselor derulate la nivelul APIA, direcțiile de specialitate au susținut prezentări care au vizat formele de sprijin gestionate de Agenție și finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA (plăți directe, măsuri de piață, măsuri de promovare a produselor agricole), din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală – FEADR (prin intermediul măsurilor delegate din PNDR 2014 – 2020) și din bugetul național (ajutoarele naționale tranzitorii, ajutoarele de stat).

Reprezentanții Agenției de Plăți pentru Agricultură, Pescuit și Dezvoltare Rurală din Croația au mulțumit pentru primirea călduroasă și informațiile deosebit de utile puse la dispoziție de reprezentanții APIA, exprimându-și interesul de a întări relațiile de cooperare între cele două agenții de plăți prin semnarea unui protocol de colaborare pe linia schimbului de informații și bune practici.

Sursa: Știri Agricole

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Grâului 2019. Schema de fertilizare de la Azomureș

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie …

Share
Share