- redactia
- 0 comentarii
- 472 Vizualizări
Cei „mici” au decis noua conducere a FRF
24 aprilie 2018La alegerile desfășurate săptămâna trecută la sediul Federației Române de Fotbal, membrii Adunării Generale și cei afiliați au votat pentru un nou mandat la conducerea „sportului rege”. Surpriză pentru mulți, Răzvan Burleanu a primit un nou mandat în fruntea F.R.F. Prezența la vot a fost una care a depășit așteptările, de peste 90%. Dintre cei 254 de membri afiliați care s-au prezentat 168 au votat pentru Răzvan Burleanu, 78 cu Ionuț Lupescu și 8 cu Marcel Pușcaș. „Candidatul surpriză”, cum a fost catalogat Ilie Drăgan nu a primit niciun vot.
„Voi face tot ceea ce e posibil să avem unitate în următorii patru ani. Voi fi președintele tuturor, nu doar al celor care m-au votat. Fotbalul românesc a trecut într-o nouă etapă, de consolidare a proiectelor inițiate în ultimii patru ani. Acum se pregătesc rezultatele viitorului”, a afirmat după un deloc inspirat „I-am ciuruit”, „noul-vechi” președinte.
Analiștii au considerat o surpriză parțială realegerea lui Burleanu. Analizând însă activitatea FRF din ultimii patru ani, concluzia a fost una logică. De la numirea sa în fruntea forului, Răzvan Burleanu a fost mereu aproape de „cluburile mici”, mai numeroase decât cele „de vârf”. A sprijinit centrele de juniori, futsalul și fotbalul feminin. Asfel, deși rezultatele pe plan internațional ale fotbalului românesc sunt mai mult decât dezamăgitoare, reprezentantul „generației de aur” Ionuț Lupescu a pierdut categoric acest duel. Cluburile de juniori și cele de Liga III au avut mult mai multe voturi, iar Burleanu a fost mai apropiat de aceste eșaloane.
Cu cine au votat mureșenii?
Fotbalul din județul Mureș se află din nou în mare criză, cu reprezentante la nivelurile inferioare, dar a avut un număr de 10 voturi. Acestea au aparținut reprezentanților cluburilor de Liga III, Avântul Reghin și CS Iernut, echipele feminine Ladies Târgu-Mureș și Viitorul Reghin, ambele în liga secundă, secțiile de juniori ale Cluburilor Sportive Școlare Reghin și Târgu-Mureș, din Campionatul Republican, angrenate în competițiile patronate de FRF, echipele de futsal City’us Târgu-Mureș (Liga I) și Pro Tineret Sighișoara (Liga II), precum și Asociația Județeană de Fotbal (AJF Mureș). Dintre acestea, se poate afirma că după dispariția ASA, echipele rămase la cel mai „înalt” nivel pot fi considerate cele din Liga III. Mai este echipa de Liga I la futsal, City’us Târgu-Mureș, cea mai laureată echipă din futsalul românesc, dar în acest sezon se află deja practic în prăpastie și mai speră în revigorare doar prin intermediul viitorului CSM. Ar urma echipa feminină de la Ladies, transferată aproape integral de la ASA, echipa care s-a luptat de mai mulți ani pentru trofee în fotbalul feminin.
Implicarea politicului și anunțarea eventualului staff de la conducerea care l-ar fi avut în frunte pe Ionuț Lupescu par a fi fost factorii decisivi. Deși majoritatea se feresc să recunoască, votul fiind „secret”, din dialogul purtat cu cei cu drept de vot din Mureș se poate deduce cu cine au mers aceștia. „Consider că cei care l-au reales pe Burleanu s-au cam speriat atunci când au văzut lista cu cei care urmau să facă parte din staff, oameni de care s-au cam săturat. Ionuț Lupescu este un om deosebit, avem relații bune, dar viitorul staff era…Oricum, Federația nu poate face nimic fără sprijinul celor din teritoriu, iar majoritatea cunoștea activitatea din ultimii ani și și-a dorit continuitate. Replica aceea cu „ciuruitul” n-a fost cea mai inspirată, dar poate fi înțeles, după tensiunile de dinaintea alegerilor”, a declarat președintele AJF Mureș Mircea Bucur.
Cea ma veche structură mureșeană afiliată dintre cele actuale este cea a Avântului Reghin, din seria V a Ligii III. La alegeri a fost prezent directorul sportiv Mihai Ința, dar votul acestuia nu l-am putut afla, deși pare evident. „A fost o bătălie, lucru care poate fi considerat pozitiv. A fost ales cel care a avut o strategie mai bună și cei mai mulți și-au dorit să continue drumul pe care s-a pornit în urmă cu patru ani. Burleanu a sprijinit cluburile mici, a introdus regulile celor doi jucători sub 19 ani în liga a doua și trei în a treia, lucru care poate fi benefic fotbalului românesc. Fără o bază pusă pe centrele de juniori nu ai viitor”, a spus Ovidiu Marian, președintele clubului reghinean.
Echipa laureată cu ambele trofee în 2010 în fotbalul feminin, vicecampioană până în 2016, an în care a recâștigat Cupa României, ASA nu mai există, dar fetele au trecut la Ladies, care activează în liga secundă. Având drept de vot, la alegeri a fost prezent președintele clubului, Novak Vilmos, dar detalii a oferit antrenorul Seches Carol, cel care a obținut toate aceste performanțe cu mureșencele. „Este evident că Burleanu a avut o campanie mai bună, altfel nu câștiga, mai ales atât de detașat. A fost mereu alături de cei considerați mărunți, dar cei care pot conta în viitor. Personal, pot spune că ne-a ajutat de câte ori a fost nevoie, a făcut multe schimbări bune, a încercat reconstrucția, iar dacă nu construiești, nu ai viitor”, a concluzionat Seches Carol.
De urmărit care vor fi primele mutări și efectele care vor avea loc în mandatul de patru ani, dar la Târgu-Mureș speranțele se îndreaptă mai degrabă la viitorul CSM.
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu