Maci – puiul de urs salvat la Stânceni, sub atenția celor de la Grupul Milvus medicina veterinara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

Maci – puiul de urs salvat la Stânceni, sub atenția celor de la Grupul Milvus

Săptămâna trecută, cabinetul doctorului veterinar Borka Levente a avut pe masa de consultație câțiva pacienți speciali, printre care și un pui de urs salvat care a intrat în grija Centrului de Reabilitare a Animalelor Sălbatice. Tot acolo, au fost aduse 2 din cele 6 lebede salvate de pe batalul cu ulei, care, în ciuda eforturilor medicului de a le îmbunătăți starea fizică, au murit din cauza complicațiilor apărute ulterior ingerării de substanțe petroliere.

Ursulețul a fost examinat atent, iar acum se află în stare bună, fără semne clinice ale unei eventuale patologii, urmând să fie reabilitat la un centru pentru puii de urși orfani din Munții Hășmaș, județul Harghita și peste 1 an și jumătate, doi ani, când va fi pregătit, “repatriat” în munți.

Domokos Csaba, reprezentant al Asociației pentru Protecția Păsărilor și a Naturii “Grupul Milvus” a relatat, pe scurt, cum a ajuns ursulețul în grija centrului: “Puiul de urs a fost recuperat la Stânceni, în județul Mureș, de la un localnic care susține că l-a salvat dintr-un pârâu, ursoaica nu se afla în apropiere de acesta. Este cel de-al doilea pui de urs, o femelă de 3-4 luni, care ajunge anul acesta la Grupul Milvus, respectiv la cei de la Vets 4 Wild. Este al 22-lea pui de urs salvat de către noi în ultimii 6-7 ani. Ursulețul Maci va ajunge la un centru de reabilitare a puilor de urși orfani în Munții Hășmaș, județul Harghita. În următorii 2 ani va sta fără să aibă contact direct deloc cu oamenii, doar cu semenii lui de aceeași vârstă, după care va fi dus înapoi în sălbăticie. Țin să precizez că dacă cineva observă un pui de urs în libertate, ar trebui păstrată distanța, întrucât mama se află în apropiere”, precizează reprezentantul Grupului Milvus.

Borka Levente, medicul veterinar din Târgu Mureș care a consultat puiul de urs și președintele Asociației Vets 4 Wild, a dat detalii despre starea de sănătate a animalului și este convins că acesta își va reveni foarte repede: “Ursulețul este într-o condiție fizică destul de precară față de cum ar fi normal să fie, nemâncat de câteva zile, dar în urma consultației pe care am efectuat-o, am constatat că e sănătos, iar starea lui se va ameliora în câteva zile, cu ajutorul unei alimentații și atenții adecvate”.

A consemnat Denisa MORAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE