Home / Slider / Salvează vieți donând sânge!

Salvează vieți donând sânge!

JCI Târgu-Mureș în colaborarea cu Crucea Roșie au lansat o nouă campanie de informare care dorește să realizeze un impact social de anvergură. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 – 65 de ani, cu greutatea de peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă, sunt rugate să vină în perioada 23-27 aprilie între orele 07:30 și 13:00 la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș să salveze o viață prin donare de sânge în cadrul campaniei „Share your blood”.

Sunt un donator destul de constant de câțiva ani buni și pot atesta că te poți lipsi cu ușurință sângele donat, rămâi cu satisfacția salvării unei persoane și nu în ultimul rând, îți aduci un beneficiu important propriei sănătăți.

De fiecare dată când donezi sânge, îți reduci semnificativ riscul de accidente cardiovasculare și implicit riscul de a paraliza, pierzi calorii (deci poți mânca un hamburger sau o shaorma fără remușcări în ziua respectivă), îți ajuți organismul să își împrospăteze sângele și să își regenereze imunitatea și nu în ultimul rând îți crești rezistența la traumatisme, iar în cazul unui accident, organismul se va reface mai ușor, fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui.

În dimineața donării este recomandat un mic dejun ușor și aproximativ 500 ml de lichide, este obligatoriu evitatul alcoolului în zilele precedente și dacă vă simțiti slăbiți după, aveți legal o zi liberă cu această ocazie și vă puteți odihni liniștiți acasă. Eu de fiecare dată beau foarte multă apă, mănânc proteine cu verdețuri și dorm o oră după-masă.

Să nu uităm de cazul canadianului care a donat în mod regulat timp de 40 ani sânge ca să afle anul trecut că această acțiune repetată i-a salvat viața. Bărbatul suferă de o boală care îi afectează absorbția fierului din sânge. În timp, excesul de fier ar fi putut să-i cauzeze probleme serioase de sănătate, iar astfel, involuntar, și-a făcut un bine. Donarea de sânge are întotdeauna doar avantaje pentru toți cei implicați.

Toate recomandările cu privire la donare înainte și după le puteți găsi pe site-ul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș. De asemenea, dacă participați la campanie, pentru a-i ajuta pe organizatori să măsoare succesul acestui demers, menționați la donare că ați venit prin campania „Share your blood”.

Salvează o viață și îmbunătățeste-o pe a ta!

Elena POLEARUȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noile rate de incidență ale localităților din Mureș

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis marți, 24 noiembrie, prin intermediul unui comunicat …