Sărbătorim bibliotecarii o săptămână întreagă! Cultură
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Sărbătorim bibliotecarii o săptămână întreagă!

„Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii.” (Mihai Eminescu)

Ieri, 23 aprilie, a fost Ziua Internațională a Bibliotecarului și a cărților în general. Este un prilej numai bun pentru a sărbători cultura, dragostea pentru cuvântul scris și cei care ne îndrumă de fiecare data când călcăm pragul unei biblioteci. Acești oameni, tot timpul cu un zâmbet pe buze și cunoștințe extinse în atâtea domenii special pentru a ne ajuta când „avem nevoie de ceva, dar nu știm exact ce” merită sărbătoriți de cei care apelează la ei și ceilalți deopotrivă pentru că o creștere în cultură contribuie la bunăstarea întregii societăți atât pe termen lung, cât și scurt.

Cu această ocazie, Biblioteca Județeană Mureș va desfășura o serie de activități în săptămâna 23-29 aprilie, pentru toate gusturile și preferințele: expoziții, workshopuri, cursuri, cluburi, biblioteca mobilă, colocviu profesional, literatură și cultură americană, concursuri și multe altele. Evenimentele se adresează cetăţenilor de toate vârstele, bibliotecarilor din judeţul Mureş, și nu numai, profesorilor şi elevilor din grădiniţele, liceele şi şcolile mureşene.

Programul este foarte variat, și pe lângă consacratele „Schimbul de cărți”, „Săptămâna darurilor” și „Scutirile de penalităţi” (dacă evitați să aduceți acea carte împumutată acum un an de frica penalizărilor, acum este momentul!), vom avea parte și de o serie de evenimente însemnate:

Minibiblioteca din Autobuz – începând de luni, 23 aprilie, cărţile provenite din donaţii vor călători cu Siletina, biblioteca aflându-se alături de târgumureșeni, care își vor putea alege din oferta sa ce carte doresc; pot să le răsfoiască pe parcursul călătoriei sau pot să le ia acasă.

Standul mobil de vânzare a cărţilor scriitorilor mureşeni – va fi prezent pe toată durata săprămânii în holul Bibliotecii (în colaborare cu reţeaua de librării „Libris Eminescu”).

Ziua Pământului: Cum să economisim reciclând – atelierul de creație în colaborare cu JCI Tîrgu Mureș s-a desfășurat luni, 23 aprilie la Biblioteca Copiilor între orele 17.00-18.00.

Marți are loc o incursiune în trecutul istoric: „Frontiera vie: cotidianul în armata romană”: lecție de istorie romană în colaborare cu Asociația „Milites Marisensis” Târgu-Mureș.
Tot marți va avea loc concursul de cultură generală „Szoborvadászat” – bazat pe cunoașterea oraşului natal – participă elevi din cls. V-VIII de la gimnazii din Târgu-Mureș.

Finala concursului „Star Reader” organizat la American Corner, va avea loc miercuri între orele 17.00-19.00, care pune capăt ediției 2017 a concursului de lectură în limba engleză.

Ziua de joi debutează cu un Club de lectură organizat de Biblioteca Copiilor între orele 09.00-10.00, cu participarea elevilor din clasa a II-a de la Școala Gimnazială Nazna și se va încheia cu întâlnirea săptămânală a celor mai mici „cititori” în cadrul Clubului BeBelușilor (orele 17.30-19.30).

Vineri Citim împreună/„E-mese” – activitate organizată în colaborare cu elevi din clasele I-IV de la Școala Generală Murgești.
Tot vineri se va da startul ediției 2018 a Concursului Național de Lectură „Bătălia cărților”, dar nu oricum, ci în compania scriitorului clujean Alex Moldovan, autorul cărții „Olguţa şi un bunic de milioane”, care a fost aleasă drept Cartea Anului 2017 în județul Mureș.

Mai multe informații puteți afla oricând de pe site-ul www.bjmures.ro sau de la bibliotecari.

Elena POLEARUȘ

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE