Home / Sport / Handbaliștii juniori, în luptă pentru medalii

Handbaliștii juniori, în luptă pentru medalii

Distribuie

Campionatele de handbal ale juniorilor au intrat în faza turneelor semifinale. Pentru acestea sunt calificate cinci echipe mureșene la băieți. Cu trei echipe se prezintă Clubul Sportiv Școlar Sighișoara, la juniori I, II și III. Prima, cea a juniorilor I, pregătită de Gheorghe Forsea, care este și directorul clubului, a obținut deja calificarea la turneul final, reușită la sfârșitul săptămânii trecute după turneul semifinal disputat la Turda. La sfârșitul acestei săptămâni intră în competiție pentru turneul final două echipe de la juniori III. Câștigătoare a seriei F, LPS Târgu-Mureș, antrenată de Alina Muntean și Claudiu Cociș întâlnește în grupa semifinală de la Bacău formațiile CSM Focșani, CSM București, CSȘ Craiova, CSU Suceava și CSȘ Galați. Paridele vor au loc în această ordine, de miercuri până duminică, iar șansele de calificare între primele opt echipe ale României la această categorie sunt considerabile, după părerea Alinei Muntean.

La aceeași categorie de vârstă, în grupa de la Moreni, echipa sighișoreană, pregătită de Sorin Mureșan, calificată de pe locul III din aceeași grupă zonală, întâlnește pe rând echipele Minaur Baia Mare, CSȘ Tecuci, CSM Școlar Reșița, LPS Piatra Neamț și CSȘ Medgidia. Șansele de calificare ale acesteia sunt greu de estimat fără a cunoaște valoarea adversarelor venite din alte zone. Rezultatele echipei fetelor de la Pegasus Târgu-Mureș, care, plecată de pe locul 3 al aceleiași categorii a reușit recent calificarea la turneul final este o dovadă în acest sens.

Șanse mai mari la juniori II ?

O completare în ceea ce privește clubul din Sighișoara, CSȘ-ul categoriei juniorilor II, pregătită de același Gheorghe Forsea, va participa și ea peste o săptămână, în perioada 2-6 mai, la turneul semifinal, în grupa III, la Râmnicu Vâlcea, alături de LPS Suceava, Minaur Baia Mare, LPS Banatul Timișoara, CT Media București și CSȘ Focșani. La această categorie, unde sighișorenii s-au clasat pe locul secund în grupa F, câștigătorii grupei au fost băieții de la CS Olimpic Târgu-Mureș. Aceștia se vor lupta pentru un loc la turneul final în grupa semifinală de la Moreni cu CSȘ Alexandria, Tonus București, LPS Buzău, LPS Piatra Neamț și CSȘ 2 Baia Mare.

La juniori II șanse mari la podium are și echipa fetelor de la CS Olimpic. Aceasta a câștigat detașat grupa zonală H, majoritatea evoluează cu succes în seria B a Diviziei A și vor susține tuneul semifinal din perioada 16-20 mai, la Plopeni, alături de CSȘ Tulcea, HCM Craiova, LPS Vaslui, CSȘ Odorhiu Secuiesc și LPS Banatul Timișoara.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.