Home / Invatamant / Memoria Otiliei Stan, cinstită de elevii-matematicieni

Memoria Otiliei Stan, cinstită de elevii-matematicieni

Distribuie

Concursul Matema-TIC “Otilia Stan”, organizat de către colectivul profesoral al Şcolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş şi Primăria municipiului Târgu-Mureş, a ajuns la finele celei de-a doua ediţii, iar festivitatea de premiere a avut loc miercuri, 25 aprilie.

 

286 de participanţi

 

Competiţia a adunat 286 de mici matematicieni din clasele III-VIII, veniţi din tot judeţul Mureş, care şi-au testat cunoştinţele în 21 aprilie, au venit să îşi ridice premiile, diplomele şi medaliile. Cu toţii au reuşit încă o dată să construiască un concurs impecabil, prin care au onorat la adevărata valoare memoria celei care a fost profesoara lor de matematică, Otilia Stan.

Matema-TIC “Otilia Stan” are în alcătuire şi un concurs de TIC (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor). Acesta a implicat realizarea unui videoclip care să promoveze şcoala participanţilor. Astfel, s-au primit 11 videoclipuri din partea a 11 gimnazii şi colegii. În urma voturilor de popularitate strânse în perioada 15-20 aprilie din partea comunităţii on-line, elevii câştigători au fost cei de la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Târgu-Mureş.

 

Paşi către o viitoare tradiţie

 

Festivitatea de premiere a fost deschisă de către prof. Gabriela Şandru, director al Gimnaziului de Stat “Tudor Vladimirescu”.

“Ne bucură că acest concurs a trezit interesul dumneavoastră, am încercat să onorăm la justa valoare memoria colegei noastre, doamna profesoară Otilia Stan, care s-a remarcat mereu prin excelenţă. Ne dorim ca acest concurs să devină o tradiţie a şcolii noastre şi să vă vedem câştigători în fiecare an. Pe această cale, mulţumesc Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş pentru sprijinul exemplar acordat şi Primăriei Târgu-Mureş pentru sponsorizare”.

 

Bogdan Blaga şi Anda Tenie, elevi-model

 

Coordonatorul concursului, profesorul de matematică Radu Botez, a adăugat, înainte de a înmâna premiile câştigătorilor: “Mulţumesc tuturor celor implicaţi în buna desfăşurare a acestui concurs. Doi dintre foştii elevi ai profesoarei pe care o cinstim prin numele acestei competiţii se află aici, Bogdan Blaga şi Anda Tenie. Ei ne-au ajutat mult şi le mulţumesc pentru că îi onorează munca şi memoria Otiliei Stan în continuare, având rezultate excepţionale la învăţătură”.

Anda Tenie, admisă la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii, fostă elevă model a profesoarei Otilia Stan, a declarat cu emoţie şi nostalgie faţă de dispariţia prematură a dragii ei profesoare, dar totodată bucuroasă că o poate omagia cu ocazia acestui eveniment: “Mă bucur să fiu astăzi la cea de-a doua ediţie a concursului organizat în memoria doamnei profesoare Stan Otilia. Mă simt norocoasă să fi fost unul dintre elevii doamnei Otilia. Când mă gândesc la dumneaei, îmi aduc aminte de orele de matematică, de pasiunea cu care dânsa ne preda, de firea ei veselă şi de farsele pe care ni le pregătea de 1 aprilie. Felicitări tuturor participanţilor!”.

Un alt fost elev al Otiliei Stan, pasionat de matematică, Bogdan Blaga, admis la Universitatea Oxford din Marea Britanie, multipremiat la toate concursurile la care a participat, a declarat: “Numărul mare de participanţi arată că sunt doritori de studiul matematicii. Am aceleaşi senzaţii ca şi Anda când îmi amintesc de doamna profesoară, memoriile mele cele mai plăcute sunt de pe vremea când nu-mi era încă profesoară, de fiecare dată când intra în clasă cu anunţul unui concurs de matematică îmi punea zâmbetul pe faţă. Aşa să fiţi şi voi, rezultatele la concursuri nu sunt cele mai importante, contează să aveţi zâmbetul pe faţă atunci când lucraţi la matematică”.

 

Performanţa, obţinută prin muncă

 

Prof. Mihaela Cojocnean, inspector de matematică în cadrul ISJ Mureş, i-a felicitat pe toţi concurenţii pentru participare, apoi a menţionat: “Cum spuneau Anda şi Bogdan, Otilia era o profesoară căreia îi plăcea să muncească foarte mult pentru performanţă. De aceea, concursurile de acest gen sunt dedicate celor care vor să facă performanţă, care au pasiune pentru matematică şi disponibilitate pentru multă muncă. Vă felicit şi le mulţumesc tuturor colegilor care ne-au ajutat. Au fost 286 de participanţi din clasele III-VIII, dintre care: 34 elevi premiaţi la clasa a III-a, 45 elevi premiaţi la clasa a IV-a, 17 elevi premiaţi la clasa a V-a, 22 de concurenţi premiaţi la clasa a VI-a, 13 elevi premiaţi la clasa a VII-a şi 16 elevi premiaţi la clasa a VIII-a. Vă aşteptăm în continuare la concursuri”, a conchis prof. Mihaela Cojocnean.

– Câştigătorii Locului I la Concursul Matema-TIC “Otilia Stan”, ediţia a II-a, 2018 sunt:

– Andreea Mare, Şcoala Gimnazială “Dacia”, clasa a III-a;

– Andrei Muth, Şcoala Gimnazială “Tudor Vladimirescu”, clasa a IV-a;

– Radu Şerban, Colegiul Naţional “Unirea”, clasa a V-a;

– Alexandru Borş, Şcoala Gimnazială “Dacia”, clasa a VI-a;

– Luca Puşcaş, Şcoala Gimnazială “Dacia”, clasa a VI-a;

– Alexandru Hancu, Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu”, clasa a VII-a;

– Kacso Chris, Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian”, clasa a VIII-a;

Denisa MORAR

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.