Home / Cultură / „O noapte furtunoasă”, de la Gheorgheni la Târgu-Mureș
Imagine din spectacol (Sursă: Teatrul Figura Studio din Gheorgheni)

„O noapte furtunoasă”, de la Gheorgheni la Târgu-Mureș

Comedia „O noapte furtunoasă” / „Zűrzavaros éccaka” de Ion Luca Caragiale va fi prezentată de Teatrul Figura Studio din Gheorgheni sâmbătă, 28 aprilie, ora 19.00, la Teatrul Național Târgu-Mureș.

Conform unui comunicat de presă emis de către Biroul de P.R. al Companiei „Tompa Miklós”, umorul comediei lui I.L. Caragiele este la fel de actual ca acum 140 ani, iar succesul spectacolului este garantat de traducerea sangvinică și originală al lui Székely Csaba, care redă multiculturalitatea lingvistică a Bucureștiului secolului al XIX-lea. Demascarea prostiei omenești poate naște mereu o comedie genială. Cine poate fi păcălit și de cine se poate bate joc? Ce pot obține femeile îndrăgostite și rafinate? Cine este bun patriot? Cum este cineva admirat doar pentru statutul său politic?

Din distribuție fac parte actorii: Moșu Norbert-László (Jupân Dumitrache Titirică Inimă-rea, cherestegiu, căpitan în gardă civică), Faragó Zénó (Nae Ipingescu, epistat, amic politic al căpitanului), Fodor Alain Leonard (Chiriac, tejghetar, om de încredere al lui Dumitrache, sergent în gardă), Gulácsi Zsuzsanna (Spiridon, băiat pe procopseală în casa lui Titircă), Dávid A. Péter (Rică Venturiano, arhivar la o judecătorie de ocol, student în drept și publicist), Máthé Annamária (Veta, consoarta lui jupan Dumitrache) și Vajda Gyöngyvér (Zița, sora Vetei).

Traducerea în limba maghiară a fost făcută de Székely Csaba, decorul a fost conceput de Tenkei Tibor, iar costumele au fost realizate de Bocskai Gyopár. Regia artistică îi aparține lui Albu István.

Spectacolul jucat în limba maghiară este supratitrat în limba română!

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV. Cum arată tablourile cumpărate cu 144.000 de lei de Primăria Târgu Mureș

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă, în exclusivitate, lotul de tablouri achiziționat în luna noiembrie …