Home / Slider / Călin Enăchescu oferă garanții: „Fuziunea nu va duce la dispariția programelor de studii ale Universității «Petru Maior»”
Călin Enăchescu s-a adresat tinerilor prezenți la conferință (Foto: Andrei Vornicu)

Călin Enăchescu oferă garanții: „Fuziunea nu va duce la dispariția programelor de studii ale Universității «Petru Maior»”

Cu prilejul conferinței organizate de Universitatea „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureș, prin Departamentul de Istorie și Științe Politice, intitulată „Centenarul Unirii: Basarabia și Bucovina”, Prof. univ. dr. Călin Enăchescu, Rectorul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș a susținut o scurtă cuvântare introductivă. Făcând referire la recenta fuziune a Universității de Medicină și Farmacie cu Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş, Călin Enăchescu a oferit asigurări că actuala ofertă de specializări nu va suferi modificări în urma acestui proces.

„Am vrut să profit de acest eveniment văzând că sunt în sală atâția tineri elevi, posibili viitori studenți ai Universității „Petru Maior” ca să vă transmit un mesaj legat de un alt eveniment de unire, să zicem mica unire din Târgu-Mureş care a pus într-un context de fuziune cele două universități importante ale orașului, și anume Universitatea de Medicină și Farmacie, respectiv Universitatea „Petru Maior”. Universitatea „Petru Maior”, cu toate specializările pe care le are, la nivel de licență, masterat și doctorat, indiferent de următorii pași care urmează în cadrul procesului de fuziune va rămâne cu aceleași specializări, cu aceleași programe de studii. Toate aceste programe de studii sunt acreditate și funcționează conform legii. Fuziunea nu duce la dispariția Universității „Petru Maior”, nu duce la dispariția programelor de studii, ci dimpotrivă, va întări sistemul educațional corespunzător programelor care există în Universitatea noastră. Deci, dacă auziți zvonuri care se vehiculează, de dispariție a Universității „Petru Maior”, acesta este doar un sistem de fuziune. Totul va rămâne exact la fel, iar în acest an universitar, admiterea, până când se realizează fuziunea, care poate dura până în anul 2019, se va desfășura la Universitatea „Petru Maior”. Deci, nu dați crezare zvonurilor care spun că dispar specializările Universității „Petru Maior”. Dimpotrivă, ele nu dispar, se vor întări, vor fi mai puternice, vor oferi servicii de calitate academică superioară” a fost mesajul transmis de Călin Enăchescu.

Andrei VORNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

COVID-19. Trend optimist pentru județul Mureș, cu doar 8 cazuri confirmate. Evoluție descrescătoare a numărului de cazuri și la nivel național: 1.075 persoane testate pozitiv în ultimele 24 de ore

Informare COVID -19, Grupul de Comunicare Strategică, 2 august, ora 13.00 Până astăzi, 2 august, …