Home / Agricultura / Cei mai importanți producători de îngrășăminte din Europa se reunesc la Cluj-Napoca și Târgu-Mureș, în cadrul evenimentului anual dedicat sănătății și securității în muncă

Cei mai importanți producători de îngrășăminte din Europa se reunesc la Cluj-Napoca și Târgu-Mureș, în cadrul evenimentului anual dedicat sănătății și securității în muncă

Distribuie

Între 25 – 27 aprilie 2018, la invitația Azomureș, Asociația Europeană a Producătorilor de Îngrășăminte – Fertilizers Europe organizează întâlnirea anuală a specialiștilor din domeniul sănătății și securității în muncă. Pe parcursul a trei zile, prin intermediul unor seminarii și discuții tehnice, invitații vor împărtăși experiențe proprii privind securitatea în muncă.

Implicarea Azomureș în organizarea evenimentului anual al Fertilizers Europe coincide cu lansarea programului „Excelență operațională” în domenii ca sănătate, securitate în muncă și protecția mediului înconjurător. Acest program reprezintă o consecință a programului de investiții în valoare de peste 240 de milioane de euro în retehnologizarea și modernizarea echipamentelor de producere a îngrășămintelor pentru agricultură, derulat în perioada 2012 – 2016.

“Din vara anului 2012, și la scurt timp după preluarea de către grupul elvețian Ameropa a Combinatului Azomureș, ne-am concentrat eforturile operaționale pe asigurarea unui climat sigur pentru angajații noștri, astfel că, astăzi atingem standardele europene în domeniu. Prezentarea experiențelor de către specialiștii de pe alte platforme industriale, sunt benefice pentru Azomureș și vin să întărească obiectivul nostru general, zero accidente. Ne-am propus o țintă ambițioasă și sunt convins că vom reuși alături de angajații Azomureș”, a declarat Mihai Aniței, directorul general Azomureș.

“Am apreciat invitația Azomureș și a Asociației Fertilizers Europe de a discuta împreună cu specialiștii de pe platformele europene despre un subiect foarte important, siguranța angajaților și a locuitorilor din jurul unor astfel de zone industriale. Trebuie să existe întotdeauna o bună colaborare între serviciile de urgență, atât publice cât și private. Prin exerciții comune, evaluăm riscurile ce pot apărea și putem interveni mai prompt atunci când se înregistrează o situație de urgență reală“, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prezent la sesiunea de deschidere a evenimentului.

“Siguranța este un obiectiv cheie pentru industria pe care o reprezentăm. Trebuie să ne asigurăm că toți angajații se întorc în siguranță acasă. Putem evolua doar schimbând informații și învățând din programele pe linie de securitate în muncă pe care le derulează membrii Fertilizers Europe. Suntem încântați să ne aflăm astăzi la Cluj-Napoca și Târgu-Mureș și să putem vedea progresele realizate în ultimii ani de Azomureș”, a declarat Jacob Hansen, directorul general al Fertilizers Europe.

A 21-a întâlnire a Asociației Fertilizers Europe pe teme de securitate în muncă este și un bun prilej de a cunoaște și de a îmbunătăți cele mai importante aspecte ale industriei producătoare de îngrășăminte la nivel european.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, apel către primari: „Urgentați contractele pentru suprafețele de pășuni!”

Distribuie Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Mureș, Ovidiu Săvâșcă, a făcut, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.