Share

Home / Invatamant / Dorin Florea, scrisoare deschisă către rectorul UMF Târgu-Mureş

Dorin Florea, scrisoare deschisă către rectorul UMF Târgu-Mureş

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a făcut publică joi, 26 aprilie, pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro, o scrisoare deschisă adresată rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei.

„Stimate domnule rector, având în vedere hotărârea pe care aţi luat-o cu privire la înfiinţarea consorţiului universitar, în vederea colaborării universităţilor în domeniul IT-ului şi cel al cercetării, consider că este o decizie viabilă, dar care reprezintă doar o parte din iniţiativa pe care a avut-o Primăria Municipiului Tîrgu Mureş şi Consiliul Local Tîrgu Mureş pentru crearea unui centru de cercetare universitar în oraşul nostru.

Ideea pe care am avut-o, de a crea un consorţiu, a fost cu scopul de a cupla toate energiile locale şi deschiderea unor catedre care, treptat, să câştige rezonanţa internaţională şi să folosească din plin viitorul medicinei, dar şi al tehnologiei de vârf în Tîrgu Mureş. Acest proiect a fost elaborat luând în considerare specificul municipiului Tîrgu Mureş şi al universităţilor de aici.

Vă rog să luaţi în calcul, cu toată seriozitatea şi responsabilitatea, protestul secţiei maghiare din cadrul UMF Tîrgu Mureş, pentru că atât cercetarea cât şi viziunea de dezvoltare, nu au nici graniţe etnice şi nici segregări.

Consider că nu s-a dezbătut suficient pe marginea acestui subiect, de aceea cred că este nevoie de un dialog substanţial, corect, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie, care are în structura organizatorică secţia română şi cea maghiară. Cu mare plăcere, Primăria Tîrgu Mureş şi Consiliul Local oferă un sprijin real pentru crearea unui mediu propice pentru astfel de discuţii.

Rolul consorţiului universitar este de a rezista într-o lume concurenţială aflată în continuă dezvoltare. Calea care trebuie aleasă pentru asigurarea unui centru medical, ştiinţific puternic, este apropierea românilor şi maghiarilor şi nu segregarea lor.

Fac un apel către toţi factorii de decizie responsabili, care au iubit şi care iubesc Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş, care au înţeles şi care vor înţelege viitorul acestei universităţi, să pună umărul la crearea unui consorţiu puternic, axat pe cercetare şi pe formarea de specialişti competitivi pe piaţa muncii.

Spun toate acestea pentru că nu doresc să ajungem ca în situaţia Spitalului Regional de Urgenţă, un proiect care a fost pierdut din cauza unora care nu au înţeles importanţa unor astfel de decizii. Pentru ei a contat mai mult infatuarea şi propriile interese.

Să auzim numai de bine!

Primarul Municipiului Tîrgu Mureş
dr. Dorin Florea”

(Redacţia9

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bursele elevilor se plătesc, doar să fie aprobat bugetul

Discuția despre achitarea burselor elevilor meritorii din școlile târgumureșene m-a făcut să mă simt într-un …

Share
Share