Afacerea anului pentru Case IH! Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 219 Vizualizări

Afacerea anului pentru Case IH!

Compania Case IH a încheiat recent un contract în valoare de 11 milioane de dolari (aproximativ 8,95 milioane euro), în ceea ce pare a fi una dintre cele mai mari vânzări de tractoare şi echipamente agricole din ultima vreme.

Beneficiara acestei tranzacţii este o importantă întreprindere agricolă din Ucraina, care se află într-un proces de extindere a suprafeţelor pe care le exploatează. Acordul presupune achiziţionarea a 50 de produse, printre care două tractoare articulate Quadtrac 600, 19 tractoare Magnum 340, 17 pulverizatoare Patriot 4430 şi 12 cultivatoare de mirişte True-Tandem 335VT.

Impresionanta flotă de maşini şi utilaje agricole va intra în curând în posesia companiei Epicenter K – cea care a plasat această comandă către importatorul Case IH în Ucraina, Titan Machinery, entitate care operează de câţiva ani şi pe piaţa românească.

Epicenter K gestionează peste 110.000 de hectare şi este prezentă pe piaţa de retail, specializată pe comercializarea de material pentru casă și grădinărit. În ultimii ani, a investit în achiziția de noi terenuri agricole.

Negocierile cu reprezentanţii Case IH au demarat în vara anului 2017 şi au implicat chiar şi o serie de demonstraţii în câmp. Condiţiile finale privind termenii de achiziţie, livrare, service şi specificare a flotei de echipamente au fost discutate în noiembrie la Hanovra, în timpul expoziţiei Agritechnica.

Decizia în favoarea Casei IH s-a bazat pe raportul dintre preţ şi calitate, disponibilitatea unei reţele de distribuitori şi produsele în sine. Acestea din urmă au inclus tehnologia articulată, pe şenile, de pe tractoarele Quadtrac, care „permit funcţionarea mai devreme în sezon – în condiţiile în care alte tipuri de tractoare pe roţi ar putea cauza compactarea şi deteriorarea solului”, se argumentează într-un comunicat al companiei ucrainene.

Epicenter K este o companie agricolă relativ tânără (înfiinţată în 2015), care cultivă în special grâu, floarea-soarelui, porumb şi rapiţă, cu suprafeţe concentrate în principal în regiunile Cherkasy, Khmelnytsky, Ternopil, Vinnytsia şi Kiev.

Sursa: revista Ferma

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE