Home / Sport / Ladies ține în șah liderul, dar e mat la condiție fizică

Ladies ține în șah liderul, dar e mat la condiție fizică

Distribuie

În etapa a XI-a a ligii secunde de fotbal feminin, Ladies Târgu-Mureș a întrerupt seria victoriilor liderului seriei 2, Independența Baia Mare. După un tur în care nu au obținut niciun punct, formația târgumureșeană revenea în retur cu echipa retrasei din Liga I, ASA. Cu cele rămase dealtfel, dar șansele de a salva echipa de la retrogradare erau evidente. Lotul are în componență multe jucătoare chiar de loturi naționale la junioare. Adversara, Independența Baia Mare știa din start cu cine se va confrunta și venea la Târgu-Mureș cu „garda pusă”. Maramureșencele obținuseră victorii pe linie, dar erau conștiente că pe Mureș șansele lor vor fi mici. Au avut însă șansa lor, deoarece echipa antrenorului Seches Carol era una fără identitate, cu jucătoare de la un club deja dispărut, fără antrenament, fără motivație.

În prima oră a jocului diferența a fost evidentă de partea gazdelor. Superioritatea a fost materializată prin golul din minutul 25 reușit de Alina Boroș, care a trimis direct în poartă lovitura liberă de la 25 de metri. Multe ocazii în prima parte nu au fost, jocul a fost relativ echilibrat, cu un avantaj totuși evident teritorial al mureșencelor.

Pregătirea, bat-o vina

Fără pregătire prealabilă, fără cantonament de iarnă și incertitudinea continuării cursei, fără un portar titular, echipa mureșeană a plătit tribut acestor lipsuri. După un prim sfert de oră de la reluare, în care oaspetele nu au trecut des de mijlocul terenului, aceeași Alina Boroș a finalizat în minutul 59 cu un șut plasat o fază prelungită de atac. La 2-0, dar cu resursele fizice epuizate, mureșencele au cedat inițiativa. Forțând despriderea, după doar 3 minute au fost surprinse pe un contaatac și maramureșencele au revenit  în joc. După doar 5 minute au reușit egalarea cu o lovitură liberă de la 30 de metri la care portarul  improvizat Rusz Orsolya a fost depășită cu un șut ușor, dar plasat, sub bară. Ea și-a salvat însă echipa de la înfrângere în două rânduri în finalul jocului, în timp ce în atac lipsa pregătirii s-a resimțit din plin.

Ladies părăsește și penultimul loc și nu are niciun motiv să-și facă griji în ceea ce privește retrogradarea. A remizat cu primele două clasate doar pentru că echipa era deja în derivă, dar celelalte adversare se află departe de nivelul echipei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.