Home / Invatamant / Rivalitatea colegiilor, mutată constructiv, pe terenul de sport

Rivalitatea colegiilor, mutată constructiv, pe terenul de sport

Distribuie

Prima ediție a Cupei Primăverii

La inițiativa Comitetului Elevilor Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”, prin președintele Mircea Jiga, elev în clasa XI G, Alessandra Iușan (cl. X C) și Carmina Cotfaș (cl. XI F) vicepreședinți, curtea și sala de sport a liceului târgumureșean a cunoscut la sfârșitul săptămânii o animație aparte. Cu sprijinul profesorilor de sport, aceștia au organizat prima ediție a Cupei Primăverii la minifotbal și volei, cu participarea mai multor licee din municipiu. Au răspuns invitației echipele liceenilor de la Colegiul Național Unirea, Liceul Economic „Transilvania” și cei ai Liceului Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu”, care alături de echipa organizatoare s-au întrecut în sistem turneu la minifotbal, cu partide de două reprize a câte 20 de minute. După jocuri aprig disputate, în care echipele au fost încurajate de numeroși suporteri de pe margine la finalul celor șase întâlniri trofeul acestei prime ediții a fost cucerit de către echipa de la Unirea, îndrumată și însoțită de profesorul Cristian Petraș. Aceștia au obținut trei victorii în cele trei întâlniri, cu un 2-0 în ultimul joc, decisiv, în fața celor de la Economic, în timp ce gazdele de la Papiu au încheiat pe locul 3, ultima clasată fiind echipa de la Pedagogic.

Se speră în continuitate

Întrecerea de volei nu a avut același succes. Deși se intenționa o desfășurare asemănătoare, a putut răspunde invitației doar echipa de la Economic. Absența celorlalte a fost totuși justificată, unele dintre elevele celorlalte licee fiind angrenate în această perioadă în pregătirea turneelor semifinale ale junioarelor. Cele două formații au fost mixte, fete și băieți, iar nivelul jocurilor au scos în evidență faptul că această disciplină este agreată, chiar cu jucătoare care activează la CSȘ. Acest lucru s-a resimțit din plin îndeosebi pentru cea de la Papiu, care a învins în două seturi.

Inițial, competiția se dorea să cuprindă mai multe sporturi, însă timpul pentru organizare a fost scurt, dar președintele Mircea Jiga (în foto, alături de Alessandra) și-a exprimat speranța ca de la ediția viitoare întrecerea să capete o amploare mai mare. Șansele ca ea să devină una de tradiție sunt cel puțin pentru încă o ediție, ținând cont de faptul că inițiatorii mai au cel puțin un an până la absolvire, dar și speranța că cei care vor veni după ei să preia „virusul” și această inițiativă să aibă continuitate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.