Haină nouă pentru Căminul Cultural din Jabenița Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 501 Vizualizări

Haină nouă pentru Căminul Cultural din Jabenița

Printre prioritățile existente la nivelul comunei Solovăstru sunt și așezămintele culturale, respectiv cele două cămine culturale, din localitățile Solovăstru și Jabenița. Cel din urmă a primit o nouă haină, grație proiectului de reabilitare și modernizare finalizat în această primăvară.

„Lucrările de modernizare și reperații la Căminul Cultural din localitatea Jabenița, comuna Solovăstru  au fost finalizate în această primăvară. Astfel,  căminul a fost dotat cu 130 de scaune tapițate, încălzire centrală, izolație termică, gresie pe jos în Sala Mare, parchet melaminat, la care se adaugă băile, făcute la standardele europene, cu acces inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.  Lucrarea încă nu a fost predată , lucrările de modernizate fiind finalizate în luna martie. Lucrările  au durat aproximativ un an de zile, proiectul fiind derulat prin Compania Națională de Investiții (CNI)”, ne-a declarat Ilie Chirilă Tătar , primarul comunei Solovăstru.

Noul cămin inaugurat de Paști

Momentul festiv care a consfințit noul aspect al Căminului Cultural din Jabenița a avut loc  cu ocazia spectacolului folcloric în cea de a doua zi de Paști din data de 9 aprilie. Cu acest prilej , au urcat pe scena căminului cultural proaspăt reabilitat și modernizat Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul”, solistele Leontina Pop, Dorina Oprea, Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Orchestra și Grupul de dansatori ai Ansamblului „Mureșul”, cele două ansambluri folclorice din comuna Solovăstru, „Dor solovăstrean” și „Coronița”,  soliștii din cadrul Asociației „Flori de pe Mureș”  alături de Adela Săbăduș din Solovăstru și Costel Popa din Sibiu.

„La finalul spectacolului, Asociația Civitas – Împreună pentru comunitate a oferit,  prin tragere la sorți , în cadrul unei tombole, cinci premii în valoare totală de 1.000 de lei. A fost un spectacol reușit întins pe durata a peste trei ore care a bucurat inimile  zecilor de participanți”, a menționat primarul comunei Solovăstru.

Reabilitarea Căminului Cultural din Solovăstru

Primăvara anului 2018 aduce vești  bune și pentru Căminul Cultural din localitatea Solovăstru, care va primi și el o haină nou grație unui proiect cu finanțare europeană în valoare de 500.000 de euro.

„Recent a fost semnat contractul de finanțare în urma căruia Căminul Cultural din Solovăstru va fi și el reabilitat, dotat , în urma unei finanțări europene în valoare de aproximativ 500.000 de euro. Este vorba de o reparație capitală, acoperiș, izolație termică, tot ce ține de confort, plus dotarea cu instrumente muzicale, sală de lectură și  sală de repetiții. Cel mai probabil, până la finele anului se va finaliza proiectul tehnic și licitația execuției”, a subliniat primarul Ilie Chirilă Tătar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE