Home / medicina veterinara / Primul caz de pestă porcină africană confirmat în Ungaria

Primul caz de pestă porcină africană confirmat în Ungaria

O amenințare ce nu trebuie neglijată! Ungaria, stat vecin cu România, înregistrează primul caz confirmat de pestă porcină africană. Informația a fost publicată de presa franceză, iar articolul a fost adaptat pentru cititori de către Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR).

În data de 23 aprilie, Ungaria a declarat un prim caz de pestă porcină africană (PPA), apărut în apropierea graniței cu Slovacia.

Nu se cunoaște cum a fost contaminat mistrețul găsit mort în Ungaria, dar, potrivit autorităților, sursa infecției ar fi deșeurile alimentare introduse de cetățenii străini – ucraineni, care lucrează în număr mare în zonă. În prezent se realizează un studiu epidemiologic.

Desi se consideră eradicată în Europa încă de la începutul anilor 1990, cazurile de pestă porcină africană continuă, izolat, să apară. Între 1 ianuarie 2014 si 31 decembrie 2017 au fost inregistrate 9259 de cazuri pe continental european, în zece țări (Rusia, Polonia, Ucraina, Belarus , Moldova, cele trei țări baltice, România și Republica Cehă), conform datelor furnizate biroul care se ocupă de monitorizarea internațională a sănătății publice.

Boala a fost descoperita pentru primă dată în Kenya și este prezentă în mai multe țări subsahariene.

În România a fost confirmat un singur focar de pestă porcină africană, în luna august 2017. Boala a fost localizată în Satu Mare, ea fiind pusă pe seama unei filiere legată de Ucraina.

Sursa: Agrointeligenţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Grupul Milvus a eliberat în siguranță lebedele salvate din batalul de ulei din Bihor

Membrii asociației “Grupul Milvus”, dedicată protecței păsărilor, a animalelor sălbatice și a naturii, s-au mobilizat …