Primul caz de pestă porcină africană confirmat în Ungaria medicina veterinara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 155 Vizualizări

Primul caz de pestă porcină africană confirmat în Ungaria

O amenințare ce nu trebuie neglijată! Ungaria, stat vecin cu România, înregistrează primul caz confirmat de pestă porcină africană. Informația a fost publicată de presa franceză, iar articolul a fost adaptat pentru cititori de către Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR).

În data de 23 aprilie, Ungaria a declarat un prim caz de pestă porcină africană (PPA), apărut în apropierea graniței cu Slovacia.

Nu se cunoaște cum a fost contaminat mistrețul găsit mort în Ungaria, dar, potrivit autorităților, sursa infecției ar fi deșeurile alimentare introduse de cetățenii străini – ucraineni, care lucrează în număr mare în zonă. În prezent se realizează un studiu epidemiologic.

Desi se consideră eradicată în Europa încă de la începutul anilor 1990, cazurile de pestă porcină africană continuă, izolat, să apară. Între 1 ianuarie 2014 si 31 decembrie 2017 au fost inregistrate 9259 de cazuri pe continental european, în zece țări (Rusia, Polonia, Ucraina, Belarus , Moldova, cele trei țări baltice, România și Republica Cehă), conform datelor furnizate biroul care se ocupă de monitorizarea internațională a sănătății publice.

Boala a fost descoperita pentru primă dată în Kenya și este prezentă în mai multe țări subsahariene.

În România a fost confirmat un singur focar de pestă porcină africană, în luna august 2017. Boala a fost localizată în Satu Mare, ea fiind pusă pe seama unei filiere legată de Ucraina.

Sursa: Agrointeligenţa

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE