Home / Administratie / Proiect pentru eficientizarea energetică la clădirea administrativă C J Mureş

Proiect pentru eficientizarea energetică la clădirea administrativă C J Mureş

Consilierii județeni au aprobat, în cadrul ultimei ședințe ordinare avută loc joi, 26 aprilie, documentaţia tehnico – economică şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei ”Eficientizare energetică şi lucrări conexe la clădirea administrativă a Consiliului Judeţean Mureş”, în Tîrgu Mureş, str. Primăriei nr. 2.

Clădirea are o suprafață de 3209 mp unde își desfășoară activitatea o serie de instituții precum Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Mureș, Biblioteca Județeană Mureș, Muzeul Județean Mureș, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ECOLECT” Mureș, Asociația Microregională „Zona Metropolitană”, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Câmpia Transilvană”, Agenția de Dezvoltare Regională Centru, Agenția Electorală Permanentă, Ager Press, birouri pentru parlamentari și birouri pentru personalul aparatului executiv al Consiliului Județean Mureș.

Eficientizarea energetică a clădirii are ca scop scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 275,36 to CO2/an în urma implementării proiectului, precum și realizarea unei economii de consum de energie primară de 1.214.713,86 kWh/an în urma implementării proiectului.

Investiția prevede reabilitarea energetică cu pompe de căldură geotermale care cuprinde implementarea măsurilor pasive de reabilitare termică propuse în audit, implementarea măsurilor de reabilitare a instalațiilor termice, sanitare şi de ventilație, implementarea măsurilor de reabilitare a instalațiilor electrice și, nu în ultimul, rând reabilitarea surselor energetice.

5.375.794,84 lei, valoarea investiției

Durata de realizare a lucrării este de 19 luni. Lucrarea va fi eșalonată astfel: An I: 101.745 lei, din care C+M 0 lei; An II: 124.394 lei, din care C+M 0 lei; An III: 5.149.656 lei, din care C+M 3.803.558 lei. Pe viitor se propune realizarea investiției în cadrul programelor finanțate din fonduri structurale.

Valoarea investiției  ”Eficientizare energetică şi lucrări conexe la clădirea administrativă a Consiliului Judeţean Mureş” este de 5.375.794,84 lei, echivalent a 1.153.183,35 euro, din care C+M 3.803.558,49 lei, echivalent a 815.916,62 euro. (1 euro=4,6617 lei, curs BNR la 12.04.2018).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Valer Botezan, raport pentru sărmășeni

Primarul orașului Sărmașu, Valer Botezan (45 de ani), a prezentat sâmbătă, 23 octombrie, un bilanț …