Home / Administratie / Rampă pentru accesul în incinta Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1

Rampă pentru accesul în incinta Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1

Distribuie

Conslierii județeni au aprobat joi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Mureș, documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Amplasare rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități în imobil” la intrarea în unitatea școlară Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Tîrgu-Mureș din Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 32.

Clădirea școlii este o construcție veche, realizată din cărămidă, construită în jurul anului 1920, structurată pe 3 nivele de înălțime (demisol, parter, etaj) și 2 etaje intermediare. În clădire se găsesc: sala de sport, spații pentru profesori, 2 săli de mese, bucătărie, spații pentru depozitare, birouri (contabilitate, director, secretariat, etc), coridoare, săli de clasă, ateliere, cabinet, grupuri sanitare, casa scării. Amplasamentul pe care se află construcția are o suprafață de 2.000 mp,. Fiind o construcție destinată persoanelor cu dizabilități, este dotată cu un sistem mecanic de transport a persoanelor în cărucior cu rotile, de la nivelul parterului la următorul etaj. În prezent, aspectul deficitar al imobilului constă în faptul că în zonele de acces în clădire nu are prevăzută o rampă de acces sau alt sistem de asistare a persoanelor cu dizabilități. Imobilul aferent investiției și terenul pe care este construit, este situat în intravilanul localității, în zonă de protecție a monumentelor istorice. Conform Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr.67 din 01 ianuarie 2001, imobilul este în administrarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Tîrgu-Mureș.

42.048,81 lei, valoarea investiției

Prin proiectul de arhitectură și prin avizul eliberat de Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, se propune construirea unei rampe detașabile, pe structură metalică și amplasarea acesteia în zona intrării principale (la fațada principală), destinată pentru realizarea accesului în imobil a persoanelor cu dizabilități locomotorii. Lucrările de construire și amplasare a rampei pentru accesul persoanelor cu dizabilități în imobil, la intrarea în unitatea școlară Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 TîrguMureș, se va putea realiza fără să implice modificări structurale ale clădirii sau alte problem de natură structurală.

Consilierii au aprobat documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Amplasare rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități în imobil” situată în municipiul Tîrgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr.32, la o valoare de 42.048,81 lei cu inclusiv TVA (19%), echivalent cu 9.023,35 euro cu inclusiv TVA (19%), din care C+M: 26.098,50 lei inclusiv TVA (19%), echivalent cu 5.600,54 euro cu inclusiv TVA (19%). (1 euro=4,66 lei, conform curs BNR la data 11.04.2018) Durata de realizare a lucrării este 6 luni, din care durata de execuție a lucrărilor este de 4 luni, conform graficului întocmit de proiectant.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.