Home / Editorial / Recomandări de 1 mai

Recomandări de 1 mai

Așteptăm cu nerăbdare în fiecare an această zi mirifică. De obicei e soare, frumos, putem merge la un grătărel. Dacă avem noroc și cade la o zi de weekend, ni-l prelungim, că așa-i frumos în România. Dar înainte de a ne înhăma la un alt 1 mai plin de excese și muzică de la boxa din mașină, avem câteva recomandări.

În primul rând, strângeți gunoaiele după voi. Oriunde ați merge, resturile sunt tot timpul mai ușoare decât pachetele cu care ați venit. Țineți o pungă-două de gunoi la bagaje și luați înapoi tot ce poate fi reciclat, ardeți pe foc ce se poate arde. Dacă sunteți răi de gură și vedeți că vecinul de grătar nu strânge după el, apostrofați-l (nu înainte de a vă asigura că nu ține un topor în mână și nu are numere de Vaslui). Dacă sunteți mai molcomi, luați-i și lui gunoiul când nu se uită (să nu se simtă furat). Natura o să vă mulțumească. Și copiii și nepoții voștri cândva.

La mâncare, partea bună e că de 1 mai nu-i ca de Crăciun și combinațiile periculoase nu-s atât de ușor de integrat. Un grătar, niște legume proaspete tăiate, un muștar, un ketchup. Încercați totuși să nu exagerați cu pâinea și cum se anunță căldură mare (mon cher!), să nu mâncați resturile stătute prea mult la soare. Un stomac avem și bietul cedează și el la un moment dat. Și după masă nu vă tolăniți pe pătură, dar faceți o plimbare scurtă prin pădure că tot ni se oferă de la mama natură vreme bună și frunziș de un verde proaspăt și vesel.

Nu zic nimic de băutură, că deh, nu se poate sărbători nimic fără. Atât vă rog să nu uitați să mai beți și câte o gură de apă ocazional. Așa vă șocați organismul și îl țineți în alertă (Ăsta are grijă de mine au ba?!).

Ce să nu uitați să luați cu voi? Se anunță maxime de 30 de grade la umbră deci o cremă de protecție solară și o pălărie sunt mai mult decât binevenite. Atâtea studii ne demonstează anual pericolul expunerii la soare, de la îmbătrânire prematură, la pete și uscăciune, să nu mai vorbim de cancer. E acolo și ne pândește să facem mișcările greșite. Spray-urile contra țânțari și căpușe pentru cei vânați în mod obișnuit sunt obligatorii. Și bineînțeles haine mai groase pentru că pe cât de cald e ziua, pe atât de răcoare se face seara. Iar după o zi de slăbire a imunității în masă, un șoc termic ar încheia ziua perfect pentru ca tu să te întorci la muncă cu o răceală.

Să avem sănătate și voie bună!

Elena POLEARUȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Prefectul Mara Togănel, mesaj pentru mureșeni: ”Lupta împotriva pandemiei este o muncă de echipă!”

În această săptămână, s-a înregistrat o scădere ușoară a ratei de incidență a cazurilor pozitive …