Home / Invatamant / Ziua Planetei Pământ la Universitatea „Petru Maior”

Ziua Planetei Pământ la Universitatea „Petru Maior”

Distribuie

În perioada 26-26 aprilie, Departamentul de Management–Economie din cadrul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative a Universității Petru Maior din Tîrgu Mureș a organizat o serie de activități cu prilejul Zilei Planetei Pământ. 

Scopul acestor activități a fost informarea studenților pe diverse teme privind mediul înconjurător, responsabilitatea socială și menținerea unei vieți sănătoase într-un mediu sănătos  și prin utilizarea bicicletei ca mijloc de transport. Evenimentul vine fix după Critical Mass care avea aceleași obiective.

Miercuri, 25 aprilie de la ora 12:00 a avut loc evenimentul „Un mediu curat – o viață sănătoasă!”. Invitat a fost ing. Dănuț Ștefănescu, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, care a prezentat activitățile instituției pe care o conduce și a vorbit despre pericolul pentru mediu al produselor din plastic (pet-uri, produse de unică folosință, etc.). La eveniment au fost prezenți alături de studenți, elevi ai Liceului Tehnologic Electromureș împreună cu prof. Fodor Edith, un exemplu în ceea ce privește activitățile lor de consolidare a relațiilor cu mediul preuniversitar. În finalul dezbaterii, elevul Paul Togănel, clasa a IX-a D, diriginte prof. Monica Frâncu de la Liceul Tehnologic Electromureș, a prezentat proiectul Un mediu mai curat începe cu tine!, care a câștigat locul întâi în cadrul unui concurs de idei de proiecte pe tema eco-responsabilității tinerilor din județul Mureș organizat de Asociația pentru dezvoltare și cultură Mureș în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș.

„Am continuat joi, 26 aprilie, ora 10.00, cu evenimentul Pedalează pentru o viață sănătoasă! în care directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Mureş, Sandor Gal, a prezentat informaţii utile şi interesante, precum şi date statistice cu privire la folosirea bicicletei ca mijloc verde de transport. Cu această ocazie, studenții au primit și informații de educaţie rutieră referitoare la mersul pe bicicletă (legi şi reglementări în vigoare). Studenții și elevii s-au arătat interesați de aceste teme, au adresat întrebări și și-au exprimat dorința de a se implica în astfel de proiecte pentru protejarea mediului.
Le mulțumim specialiștilor invitați pentru disponibilitatea de a fi prezenți în comunitatea noastră academică și de a ne împărtăși din experiența profesională.” Au comunicat organizatoare acestor evenimente, lector dr. Lia-Codrina Conțiu și asistent drd. Zsido Kinga-Emese.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.