Home / Administratie / „Concertul Sportului Mureșean”, o gală a campionilor

„Concertul Sportului Mureșean”, o gală a campionilor

Distribuie

Acțiunea „Azi sunt profu’ tău de sport!”, parte a Caravanei Junior Sport – proiect național, cu o primă oprire în județul Mureș s-a încheiat practic cu acțiunea „Concertul Sportului Mureșean”. Organizată în Sala Sporturilor din Reghin de către Asociația Sportul Pentru Toți Reghin, organizatoarea acțiunii în urma căreia au fost distribuite cele 8000 de exemplare a revistei Junior Sport Mureș cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și a mai multor consilii locale și primării de pe raza județului a reunit un număr record de legende ale sportului mureșean, sau campioni actuali la seniori și juniori. La această ultimă acțiune, desfășurată deja în zeci de ediții în perioada ianuarie-aprilie, au participat și câțiva dintre susținătorii proiectului. Au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Mureș Alexandru Cîmpeanu, Maria Precup, primarul municipiului Reghin, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș Ioan Macarie, precum și numeroși foști și actuali sportivi valoroși ai județului. Printre aceștia s-au numărat Nicolae Pop, singurul voleibalist mureșean component al echipei României care a cucerit singura medalie la o ediție a Jocurilor Olimpice la volei (bronz la Moscova în 1980), fotbaliștii Iuliu Hajnal, fost internațional și Horațiu Cioloboc, dar și campioni actuali, seniori sau juniori, cum sunt Ciprian Tapaszto (skanderberg), Monica Duca (gimnastică acrobatică), sau familia reghineană Boga, cu mai mulți foști sau actuali campioni la artele marțiale.

Numeroase întreceri amicale la mese

După cuvintele adresate de către invitații speciali celor mici, cu îndemnul pentru practicarea sportului și prezentarea beneficiilor practicării acestuia, „în ring” au intrat practicanții artelor marțiale cu deficiențe de vedere, cu demonstrații care au captat atenția sutelor de copii prezenți în sală, urmați de karateka familie Boga. Agitația a fost mre dar a fost din nou stopată când în mijlocul sălii a evoluat tânăra campioană mondială la gimnastică acrobatică Monica Elena Duca, sau la aparițiția campionului ludușean la skanderberg Ciprian Tapaszto. La evoluția acestuia animația a fost dealtfel mai mare, deoarece s-au prezentat foarte mulți amatori care au dorit să-și măsoare forțele. Întrecerile de la masă au debutat totuși cu „dispute” între invitații speciali. Primii care l-au înfruntat pe campion au fost Maria Precup, primarul municipiului și vicepreședintele CJ Alexandru Cîmpeanu. Evident, aceștia din urmă au învins (aveau un „spate” mai asigurat). Nu au lipsit nici confruntările dintre foștii fotbaliști, dar și între mulți alți amatori. Spre final, totul s-a disputat la mese. În celălalt capăt al sălii se desfășura o demonstrație de tenis de masă, cu participare din partea publicului, iar la masa oficialilor, campionii prezenți în paginile revistei au fost asaltați de amatorii de autografe care au primit gratuit revista de 100 de pagini.

A fost o gală pe care mulți dintre elevii Reghinului prezenți nu o vor uita, mai ales cei care s-au întors acasă cu revista în care au colecționat multe dedicații.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Continuăm întâlnirile cu târgumureșenii!

Distribuie Îi invităm pe locuitorii din Aleea Carpați la un dialog cu domnul primar Soós …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.