Home / Slider / Cât de „tare” e parola ta? Jumătate dintre încercările de login, efectuate de infractori cibernetici

Cât de „tare” e parola ta? Jumătate dintre încercările de login, efectuate de infractori cibernetici

Distribuie

Aproximativ jumătate dintre încercările de conectare online prin logarea la un cont, respectiv 3,6 miliarde, sunt efectuate de infractori cibernetici rău intenţionaţi, reiese dintr-un raport întocmit la nivel global de Akamai.

Astfel, 3,6 de miliarde din totalul de 8,3 miliarde de login-uri (43%) au avut scopuri maliţioase, iar site-urile comercianţilor au gestionat cel mai mare număr de solicitări de conectare, respectiv 2,8 miliarde. Mai mult, industria ospitalităţii s-a confruntat cu cea mai mare concentraţie de „boţi” cu intenţii de criminalitate informatică, echivalentul a 82% din aproape un miliard de încercări de conectare pe site-urile web ale companiilor aeriene, hotelurilor şi agenţiilor de turism online.

Cercetarea relevă, totodată, că 57% din 1,4 miliarde de tentative de conectare au fost consemnate de site-urile de business care promovează înalta tehnologie. Specialiştii susţin că „într-o tehnică automatizată cunoscută sub numele de „umplutură credenţială”, infractorii folosesc credite de acces furate sau care aparţin unui singur cont pentru a pătrunde în alte conturi – adesea de o importanţă mai mare”. „S-a constatat că această tactică are succes între 0,1% şi 2% din încercări, iar succesului său se datorează faptului că mulţi utilizatori îşi reutilizează acreditările în mai multe conturi. Bazele de date furate ce deţin nume de utilizator şi parolă pot fi uşor cumpărate online”, atenţionează specialiştii.

În ceea ce priveşte atacurile de tip Denial-of-Service (DDoS), raportul arată că acestea au înregistrat o scădere de sub 1%, în T4 din 2017, comparativ cu trimestrul anterior, dar la nivel anual atacurile au crescut cu 14%. Pe acest segment, industria jocurilor de PC de noroc a suferit cel mai mult, cu 79% din totalul traficului DDoS. În clasamentul ţărilor cele mai atacate, pe primele două locuri s-au clasat Germania şi China.

Pe de altă parte, în perioada de referinţă, numărul de atacuri care au vizat aplicaţii web a scăzut cu 9%, după un salt de peste 30%, în al treilea trimestru din anul 2017. În acest context, SUA sunt ţinta predilectă a acestui tip de atacuri, cu o creştere de 31% anul trecut, în T4 comparativ cu T3.

Intră pe www.taz.ro pentru a afla cum să te protejezi pe tine şi afacerea ta în mediul online.

(www.taz.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.