Home / Cultură / „Complet străini“ și „The Zookeeper’s Wife”, primele proiecții din cadrul „fillME in Reghin”

„Complet străini“ și „The Zookeeper’s Wife”, primele proiecții din cadrul „fillME in Reghin”

Distribuie

Reghinenii sunt așteptați joi, 10 mai, la Casa de Cultură „Municipală „Eugen Nicoară” la primele proiecții de film din cadrul proiectului „fillME in Reghin” inițiat de Asociația K’arte,  facilitat de reghineni  prin Fondul Comunitar Reghin/ Abonament pentru Comunitate.
„Complementar proiectului în aer liber de la Pădurea rotundă unde prezentăm în fiecare an, în luna august, câteva dintre cele mai importante filme de festival din ultimii ani, „fillME in Reghin” propune o experiență cinematografică diferită, într-o sală de spectacole (sala mare a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară”) și cu o ofertă de film mai popular. Inspirat de expresia „fill me in” („pune-mă la curent”) seria de proiecții de la Reghin își propune, simplu, reconectarea publicului reghinean cu reflexul și plăcerea de a merge la un film bun”, afirmă Eliodor Moldovan, președintele Asociației K’arte.

Primul film, din seria de opt câte însumează proiectul „fillME in Reghin” va rula joi, 10 mai, începând cu ora 18:00 la Sala Mare a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” (Str. Spitalului nr.11), comedia italiană Perfetti sconosciuti / Complet străini,  în regia lui Paolo Genovese.
Distributia filmului îi cuprinde pe  Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo și Valerio Mastandrea. Filmul a obținut Premiu special al Publicului la Festivalul International de film de la Vilnius. Comedia „Perfetti sconosciuti“/ „Complet străini“ a fost un mare succes de box office în Italia încă de la premieră.  Fiecare dintre noi are trei vieți: una publică, una privată și una secretă. În timpul unei cine, un grup de prieteni decide să facă un fel de joc adevăr sau provocare, prin punerea telefoanelor mobile pe masă. Pe durata cinei, mesajele și apelurile telefonice sunt partajate între ei, făcându-și publice unul altuia secretele. Filmul are subtitrare în limba română.

Al doilea film prezentat din cadrul proiectului este The Zookeeper’s Wife / Azyl, în regia lui  Niki Caro care va rula începând cu ora 20:00. Filmul prezintă povestea lui Jan Żabiński, directorul Grădinii Zoologice din Varșovia, și a soției acestuia Antonina, care, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, au salvat peste 300 de evrei, ascunzându-i în vila lor aflată pe terenul grădinii. Pentru ajutorul dat evreilor, cei doi polonezi au primit titlul de „Drept între Popoarele Lumii” acordat de Institutul Yad Vashem de la Ierusalim. Din distribuție fac parte Jessica Chastain, Johan Heldenbergh și  Daniel Brühl.

La ambele proiecții intrarea este liberă


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari?

Distribuie Persoanele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș care beneficiază de tichete sociale electronice pentru alimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.