Home / Business / EXCLUSIV! Fibră optică pe tronsonul CFR Deda – Reghin – Târgu-Mureş!

EXCLUSIV! Fibră optică pe tronsonul CFR Deda – Reghin – Târgu-Mureş!

Distribuie

Compania Naţională de Căi Ferate CFR – Sucursala Regională CF Braşov a atribuit un contract în valoare de 3.684.464 lei, fără TVA, companiei Enterprise Business Systems SRL din capitală, pentru proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii „Lucrări de reîntregire reţea magistrală de fibră optică tronson Deda – Târgu-Mureş”.

Ce prevede caietul de sarcini

Potrivit caietului de sarcini, întocmit de ing. Mirela Anastasiei şi elaborat de Gabriella Voinea, şef divizie, Divizia Investiţii din cadrul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR – Sucursala Regională CF Braşov, secţiunile care fac obiectul contractului sunt Deda – Aluniş – Reghin – Dumbrăvioara – Târgu-Mureş Nord – Târgu-Mureş, iar lucrarea se încadrează în clasa de risc 1A.

„Pe întreaga secţiune trebuie să fie asigurate comunicaţii prin fibră optică. Conectica pentru fibra optică şi pentru echipament va fi de tip SC/FC. Echipamentele se vor amplasa în staţiile CF Deda, Aluniş, Reghin, Dumbrăvioara, Târgu-Mureş Nord, Târgu-Mureş. Trebuie să fie prevăzute toate echipamentele necesare pentru interconectarea fibrei optice la instalaţiile de centralizare şi telecomunicaţii – modemuri şi multiplexoare flexibile echipate cu interfeţe de voce şi date. Se vor instala echipamente de tip SDH STM 1 în gările intermediare şi în capete STM4”, se menţionează în caietul de sarcini.

Principalul tip de lucrare al proiectului este instalarea cablului cu fibre optice cu instalarea subterană a cablului, protejat cu ţeavă de polietilenă (duct).

„Pe tronsonul Deda – Reghin, ductul este în curs de a fi amplasat în săpătura executată în cadrul lucrărilor „Înlocuire instalaţie SBW din staţia Aluniş, cu o instalaţie de centralizare electrodinamică CED – tip CR2 şi instalaţie BLA Deda – Aluniş Mureş – Reghin. Pe tronsonul Reghin Târgu-Mureş Nord, ductul se va monta în săpătură, în cadrul lucrării de „Înlocuirea a instalaţiei SBW din staţia Dumbrăvioara, cu o instalaţie de centralizare electrodinamică CED – tip CR2 şi instalaţie BLA Reghin – Dumbrăvioara – Târgu-Mureş Nord”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Garanţie de 60 de luni

În ceea ce priveşte durata de execuţie, graficul stabilit de beneficiar este următorul: 3 luni pentru prestarea serviciului de proiectare, 8 luni pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor de către achizitor către contractant, la care se adaugă, dacă este cazul, 4 luni calendaristice pentru întreruperea lucrărilor pe timp de iarnă.

Totodată, contractul prevede şi 60 de luni perioadă de garanţie a lucrării executate „de la data recepţiei la terminarea lucrărilor, pe ansamblu, până la recepţia finală, la expirarea perioadei de garanţie a lucrărilor.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.