Share

Home / Slider / Proiecte noi la Centrul Cultural „Mihai Eminescu”

Proiecte noi la Centrul Cultural „Mihai Eminescu”

Centrul Cultural „Mihai Eminescu” s-a implicat în acest an alături de Asociația Culturală Partitura în organizarea celei de-a zecea ediții a International Youth Jazz Competition & Festival care se va ține la Sala Mare și la Sala Bunker de la Jazz&Blues Club, dar și la Sala Mare a Teatrului Național Târgu-Mureş. Festivalul va avea loc în intervalul 9-13 mai și va aduce în prim-plan muzicieni de talie internațională și concurenți a căror pasiune pentru jazz va fi probată în fața unui juriu prestigios.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Casa Berii Ursus alături de Demeter József (directorul festivalului și președintele Asociației Culturale Partitura), Gergely Simion (directorul Centrului Cultural „Mihai Eminescu”) a vorbit atât despre implicarea instituției pe care o conduce în cadrul Festivalului Internațional de Jazz pentru Studenți, dar și despre proiectele pe care le va derula în continuare și care vor avea ca principali beneficiari tinerii.

„Programul e cât se poate de variat. Vor fi expoziții tematice, degustare de vin, activități artistice, grafică și caricatură cu elevii Liceului de Artă, expoziție de bijuterii, târg de CD-uri și vinyluri, care vor avea loc la Jazz&Blues Club” a declarat Gergely Simion despre implicarea la Festivalul de Jazz.

Vor urma un festival muzical și un festival de dans

Centrul Cultural „Mihai Eminescu” va relua proiecte deja consacrate, dar va și lansa altele noi: „Încercăm să oferim tinerilor și studenților alternative de petrecere a timpului liber, modalități de a-i implica inclusiv în activitățile comunitare. Ne pregătim constant și îi atragem alături de partea de muzică. Chiar anul acesta încercăm să debutăm cu un festival muzical, iar în 18-20 mai va avea loc un festival național de dans, cu un număr de participanți destul de numeros, din toată țara, la care va fi intrare liberă. Tot anul acesta avem ediție aniversară la Festivalul Național Studențesc de Satiră și Umor.”

Gergely Simion include pe lista de priorități a Centrului Cultural „Mihai Eminescu” și promovarea muzicii jazz, un gen sofisticat care intimidează pe mulți ascultători, dar care oferă adevărate delicii celor care ajung să îl aprecieze: „În mod constant încercăm să găsim tineri și să-i implicăm în activități, inclusiv sociale, campanii de sănătate, acțiuni de ecologizare și voluntariat. Am avut un concurs de orientare turistică, iar în 15 mai va debuta un Curs de inițiere în speologie. Vrem să le oferim diversitate, și prin activitățile pe care le avem sperăm să îi aducem într-o direcție cât se poate de bună, cum ar fi jazzul. Cu siguranță, pe parcursul vieții, gusturile în materie de muzică ni se cizelează. Sunt cu siguranță foarte mulți studenți care sunt pasionați de jazz. Sunt concurenți din țară și ne bucurăm că avem anul acesta concurenți și din Târgu-Mureș. Sperăm ca festivalul să ajungă și la a 50-a ediție fiindcă are ecouri internaționale și sunt mulți cei care doresc să participe. Ne dorim o creștere exponențială” a precizat Gergely Simion în încheiere.

Andrei VORNICU

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Ziua Armatei României în Şcoli”, la Târgu-Mureş

Cu ocazia ”Zilei Armatei României” sărbătorită în data de 25 octombrie, la nivelul Ministerului Apărării …

Share
Share