Share

Home / Cultură / Lansarea albumului „Gigi Căciuleanu|OmulDans”, la Teatrul Național
Gigi Căciuleanu (Foto: Lucian Muntean) va fi prezent la lansarea cărții biografice OmulDans și va prezenta recitalul special Text Shop

Lansarea albumului „Gigi Căciuleanu|OmulDans”, la Teatrul Național

Foaierul Sălii Mari a Teatrului Național Târgu-Mureș va găzdui luni, 14 mai, de la ora 18.00 lansarea albumului „Gigi Căciuleanu|OmulDans” realizat de către Ludmila Patlanjoglu și editat de Editura Nemira.

La eveniment vor participa Gigi Căciuleanu și Ludmila Patlanjoglu, precum și actorii Monica Ristea și Nicu Mihoc.

„Un talent uriaș cu sclipiri de geniu”, „o imensă fantezie”, „un foarte mare dansator”, „genial coregraf român, internațional cunoscut și recunoscut” – sunt aprecieri care vin din partea unor nume ilustre: Pina Bausch, Maia Plisetkaia, Pierre Cardin, Ioan Holender. Copleșit, Gigi Căciuleanu, întrebat cine este, răspunde simplu: „se suis qelqu’un qui danse”. Protagonist și creator al unor capodopere scenice, conducător de companii reputate, pedagog cu vocație, Gigi Căciuleanu este o voce originală și profundă a dansului contemporan. Mărturii, gânduri, confesiuni, poeme și desene dezvăluie o față tainică a artistului.
Gigi Căciuleanu dansează pe foaia albă cu aceeași grație ca pe scenă, compunând un „chip cioplit din frânturi de viață, din frânturi de corp, din zdrențe de vis, din picături de hău”. (Ludmila Patlanjoglu)

La Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș, Gigi Căciuleanu a pus în scenă spectacolele „Carmina Burana” (2012) și „Vivaldi și anotimpurile” (2015).

Spectatorii prezenți la această lansare vor putea achiziționa albumul cu autograful autoarei Ludmila Patanjoglu, dar și cel al lui Gigi Căciuleanu.

(A.V.)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Tradițiile Văii Gurghiului, reunite pe Platoul Fâncel

Ediția cu numărul 13 a Festivalului  Văii Gurghiului a avut  loc în perioada 16-18 august, pe …

Share
Share