O nouă victorie a dăruirii cu CS Olimpic Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 527 Vizualizări

O nouă victorie a dăruirii cu CS Olimpic

Echipa de handbal feminin CS Olimpic Târgu-Mureș a disputat ultimul joc de pe teren propriu din această ediție a Diviziei A. Echipa alcătuită din junioare târgumureșene pregătită de ani buni de către soții Mihaela și Claudiu Evi a obținut o probabil o ultimă victorie la ediția de debut în acest eșalon, 27-22 (13-11) cu Național Râmnicu Vâlcea. Angrenate și în campionatul Național al junioarelor II, cu mai multe jucătoare care sunt periodic convocate la acțiunile loturilor României de junioare, cadete, sau chiar la tineret, în cazul lui Andreea Târșoagă, mureșencele au ținut ca la despărțirea de proprii suporteri să le ofere o victorie. Acest lucru a fost reușit în special pentru dăruirea cu care evoluează de fiecare dată, dar și valorii lotului, unul dintre cele mai omogene pe care le-a avut handbalul târgumureșean în ultimii ani. Miza partidei nu era una deosebită, cele două adversare afându-se la mijlocul clasamentului, într-un cvartet despărțit de doar 3 puncte între locurile 6 și 9. Multe despre joc nu sunt de spus. „Olimpicele” au avut în permanență inițiativa în fața unei adevărate „selecționate” de junioare, ceea ce și este echipa vâlceană, cu jucătoare „culese” din țară la Centrul de Excelență. Anihilarea „pieselor grele” Monica Bărăbaș și Andreea Târșoagă nu a dat rezultate. Acest lucru, deoarece omogenitatea lotului a scos în evideță și valoarea celorlalte componente. Cu o Ioana Ugran într-o nouă zi bună în poartă, cu adevăratul „fenomen” de pe extrema dreaptă Flavia Munteanu, sau evoluțiile Anei Dima, Mariei Ola, Carinei Ghemeș, dar și a celorlalte componente, vâlcencele nu au avut nicio șansă.

Marcatoarele au fost: Munteanu 8 goluri, Bărăbaș 7, Târșoagă 6, Ghemeș 3, Ola 2, Dima 1. Celelalte componente: Ioana Radu, Georgiana Marian, Ioana Moldovan, Mara Bejan, Flavia Stan, Kiss Nikolett, Andreea Belean, Ioana Sângeorzan, Ioana Bardoși.

Obiective: titlul de la junioare și păstrarea lotului

După această penultimă etapă a returului CS Olimpic se află în fruntea acestui grup, dar are de susținut jocul din ultima etapă pe terenul liderului neînvins al seriei, Minaur Baia Mare, care va avea loc în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din reședința județului Maramureș, vineri 11 mai, de la ora 17.00.

Mureșencele vor ocupa probabil un merituos loc 7 sau 8 în ediția de debut, dar concentrarea va fi mai mult ca sigur pentru finalul sezonului de la junioare II, unde evoluează majoritatea componentelor echipei din A. Turneul semifinal se va disputa săptămâna viitoare, în perioada 16-20 mai. CS Olimpic face parte din seria III, care se va disputa la Plopeni, alături de CSȘ Tulcea, HCM Craiova, LPS Vaslui, CSȘ Odorheiu Secuiesc și LPS Banatul Timișoara.

Echipa este campioană la junioare III, a făcut pasul spre categoria junioarelor II și se află printre printre favoritele la titlu, dar problema care se pune este și pentru păstrarea echipei „acasă”. Acest lucru va fi posibil în cazul în care la alcătuirea lotului viitorului CSM se va ține cont de rezultate. Majoritatea componentelor mai au un an sau doi până la terminarea liceului și și-ar dori să evolueze în orașul lor, după cum declara după partidă Mihaela Evi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE