Proiectul muzical CORBU poposește la Reghin Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 221 Vizualizări

Proiectul muzical CORBU poposește la Reghin

Proiectul muzical CORBU, pus pe picioare de Sergiu Corbu Boldor ajunge  la Reghin, grație  concertului găzduit de „Dogma Pubs & Coffe”  vineri, 11 mai, ora 20:00. Pentru o mai bună aprofundare  a serii de vineri din ”Dogma”, Sergiu Corbu Boldor ne-a făcut o introducere în atmosfera, dar mai ales în esența proiectului CORBU.

Pentru început,  cine este Sergiu Corbu Boldor ?

Este un exemplu că se poate să-ţi urmezi pasiunile şi visele. Dacă mergi sincer şi încrezător pe drumul tău, e imposibil să nu reuşeşti.

Cum a fost primul contact cu muzica pentru tine ?

Primul contact cu muzica l-am avut în familie. Mama mea cântă la acordeon. Apoi tatăl meu mi-a îndrumat gustul musical către rock. Şi uite aşa am luat talentul de la maică-mea şi bunul gust de la taică-meu.

Prin ce proiecte trupe, concerte, festivaluri ai trecut în toți acești ani ?

Printre cele mai importante colaborări pe care le-am avut sunt Phoenix, Partizan, Hara și Dirty Shirt. Referitor la festivaluri şi concerte, am cântat aproape în toate oraşele ţării. Cu Ad Hoc am bifat cam toate festivalurile medieval şi nu numai, iar cu Proiectul CORBU experimentăm un alt tip de public şi alte zone muzicale. Dintre toate acestea îmi amintesc, în mod special, de 4 concerte pe care le consider unele dintre cele mai interesante: unul la Biserica din Nocrich (un sat în judeţul Sibiu); un altul la răsărit, pe plaja din VamaVeche, un al treilea în vârful dealului Podul cu Ceruʾ din Hida (satul natal) şi ultimul în Peştera din Parcul Grădina Zmeilor (Sălaj).

Ajungem la Proiectul CORBU. Când ai început să te gândești la el ?

La proiectul CORBU începeam să mă gândesc deja cu mult timp înainte să apară. Numai că nu ştiam sub ce formă va lua naştere. Uneori ideile pe care le ai nu trec întotdeuna de filtrul grupului în care te afli şi atunci le laşi la dospit până când întâlneşti oamenii potriviţi cu care le poţi materializa. Am întâlnit oamenii potriviți și, iată-ne, venim înspre oameni cu Proiectul CORBU. Şi, sincer să fiu, am simţit nevoia să mă manifest incontrolabil. Iar acum sunt de neoprit.

Ce aduce proiectul CORBU ?

Un sunet proaspăt şi nou. Aduce o energie sinceră şi puternică. Aduce nişte poveşti la care e bine să fii atent pentru că,dincolo de stratul aparent superficial, se ascund nişte subtilităţi pe care încercăm să le transmitem publicului. Şi pentru că face bine la creier.

Cine face parte din acest proiect ?

În curând vom face un an de la naşterea proiectului CORBU. Evenimentul va avea loc în Bucureşti, pe 28 iunie, la Quantic. Pregătim ceva inedit pentru public. Nu ne pierdeţi din ochi! Să revin totuși la întrebare. În decursul unui an de zile, în proiectul CORBU au venit şi au plecat oameni extraordinari. Profit de această ocazie şi le mulţumesc tuturor. Faptul că, printr-un proiect nou trec atât de mulţi oameni, într-un timp relative scurt, nu mă face decât să mă bucur. Am realizat că, în orice faci, este nevoie de un timp pentru decantarea ideilor, pentru curăţarea a ceea ce este vechi şi asimilarea a ceea ce este nou. La fel este şi cu oamenii. Rămân cei mai potriviţi pentru contextual cel mai aproape de prezent. În formula actual pe scenă urc împreună cu Patricia Niculae (tobe), Florin Chirilă (chitară bass), Flavius Cristian Mocanu (pian, saxofon) şi Andriţcu Mihai (vioară). Cred că cea mai bună descriere pe care le-o pot face este să veniţi să-I vedeţi  live la concert. Cel mai mult mă bucură faptul că suntem personalităţi diferite şi asta ne ajută să construim punctele commune împreună.

Cum se manifestă pe scenă Proiectul CORBU ?

Spectaculos. Concertele noastre sunt circulare, repertoriul are o poveste de la început până la sfârşit, pauzele pe care le facem între piese nu sunt, de fapt pauze, ci momente performative. Avem o bază de la care pornim, dar ne ghidăm foarte mult după public. În funcţie de locul, spaţiul, atmosfera şi publicul pe care îl întâlnim ne cosntruim spectacolul. Pentru noi publicul este esenţial, este, poate, cea mai interesantă sursă de inspiraţie. De aceea ne place să construim împreună cu publicul nostru. Iar asta face ca trupa şi cei prezenţi la concert să fie mult mai aproape unii de alţii şi să se creeze nişte momente care rămân multă vreme în memorie.

Aveți și un videoclip, chiar două azi mâine. Despre ce este vorba ?

Primul videoclip este făcut pentru single-ul „Ziua de vară”. Iar următorul, pe care-l pregătim, este cel al single-lul „Raiu”, cel mai recent lansat. Videoclipurile pe care le facem noi sunt genul de videoclipuri care dau câteva indicii, dar îţi lasă imaginaţia liberă. E nevoie să citeşti printer rânduri. Evident că unii nu pricep nimic, iar alţii sunt fascinaţi. Abia aşteptăm să finalizăm clipul de la „Raiu”, pentru că acolo vrem să punem în aceleași cadre 5 femei goale şi pe Dumnezeu. Sperăm să nu supărăm prea multă lume, în special pe maică-mea.

Unde vreți să ajungeți cu acest proiect ?

La oameni.

Cum a fost el primit de către public până acum ?

Reacţiile de la public sunt foarte bune, uneori peste aşteptări. Asta ne bucură foarte mult, pentru că în artă e nevoie foarte mare de feedback, indiferent de ce natură este el, pozitiv sau negativ. Dar orice înseamnă critică duce la încă un pas în dezvoltarea noastră.

Un gând, o chemare către publicul din Reghin să vină la concertulvostru din „Dogma”, unde ai mai concertat cu proiectul „2 Fire 2 Paie”

Referitor la Reghin, am cam aceeași reacție pe care o au unii față de ce facem noi: pfoai, ce bine e la Reghin, nu mă așteptam să fie atât de frumos! Haideți la concert deschiși, făra idei preconcepute, să mergem împreună pe meleagurile imaginației.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE