FOTO: Concursul „Europa mea” și-a desemnat câștigătorii Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 675 Vizualizări

FOTO: Concursul „Europa mea” și-a desemnat câștigătorii

Aula Magna a Universitatății „Petru Maior” a găzduit miercuri, 9 mai, festivitatea de premiere a concursului „Europa mea” organizat de Departamentul de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș. Aflat la prima ediție, concursul  a fost organizat pe două secțiuni, „Eseu” și „Fotografie”, în concurs fiind înscrie 40 de lucrări.

„Ne-am propus prin acest concurs să ne adresăm tinerilor, elevilor de liceu și studenților Universității „Petru Maior” care ne-au trimis fotografii sau un eseu prin care au încercat să ne transmită cum văd ei Europa de aici de la Târgu-Mureș. Au fost trimise în jur de 40 de lucrări de la elevi din liceele din Târgu-Mureș, precum și de la studenți UPM și studenți Erasmus din Italia și Grecia. Juriul concursului a fost format din cadre didactice din cadrul Universității „Petru Maior” precum și colaboratori ai acestui proiect. Am pornit acest concurs în urmă cu câteva luni, am dat termen două săptămâni pentru strângerea materialelor, după care a urmat trei zile în care le-am analizat și jurizat, iar de Ziua Europei am anunțat câștigătorii. Ne propunem să promovăm aceste lucrări și pe pagina Departamentului, unele dintre ele merită să fie promovate în special datorită mesajului care îl transmit”, ne-a declarat lect. univ. dr. Mihaela Natea, directorul Departamentului Istorie şi Relaţii Internaţionale al Facultăţii de Ştiinţe şi Litere din cadrul Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş.

„Cum ne vedem noi europeni de aici de la Târgu-Mureș”

Premiile concursului au fost oferite de Universitatea „Petru Maior” precum și de la parteneri,  Asociația „Tabla de șah”, reprezentată prin actorul Liviu Pancu. Toți participanții la concurs au primit diplome, la care se adaugă premiile la cele două secțiuni, „Eseu” unde câștigători au fost Anghel Maria Alice (Colegiul Național „A. P. Ilarian”) și Daniel Ștefan (student anul III, Facultatea de Ştiinţe şi Litere UPM) respectiv Luigi Faticoso din Italia, student ERASMUS, câștigătorul la secțiunea „Fotografie” a concursului „Europa mea”.

„Lucrările prezentate au fost foarte interesante, au fost câteva care ne-au captat atenția în mod deosebit , în special la secțiunea „Eseu”. Lucrările au fost impresionante, de multe ori au fost prezentate niște percepții personale prin care elevii, respectiv studenții și-au exprimat modul cum văd ei Europa, de aici de la Târgu-Mureș fiind cetățeni europeni, pe parcursul vieții lor, cum și-au schimbat punctul de vedere asupra Uniunii Europene. Am citit și un pasaj dintr-un eseu prezent în concurs, și am remarcat un lucru extrem de important, cum  ne dăm seama cât de mult înseamnă Europa pentru noi,  dar mai ales cât de mult își doresc alții să ajungă în Uniunea Europeană, deși ne desparte doar o apă, iar pe malul celălalt sunt tot români și vorbesc aceeași limbă. Tema concursului „Europa mea” a fost despre cum vedem Europa de aici de la Târgu-Mureș, să nu ne mai raportăm la cum este Europa, ce face ea pentru noi, suntem sau nu cetățeni europeni ci cum ne regăsim noi în Europa, să vedem lucrurile sub o altă lentilă, cum ne vedem noi europeni de aici de la Târgu-Mureș”, a spus Mihaela Natea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE