Dosar de evaziune fiscală de 2 milioane de lei. Percheziţii în zece judeţe şi în Bucureşti! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1048 Vizualizări

Dosar de evaziune fiscală de 2 milioane de lei. Percheziţii în zece judeţe şi în Bucureşti!

76 de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene din Mureş, Hunedoara, Buzău, Caraş-Severin, Ilfov, Braşov, Iaşi, Galaţi, Harghita, Teleorman, precum şi din municipiul Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au efectuat joi, 10 mai, 46 de percheziţii la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi la locuințele reprezentanţilor legali ale acestora.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015  2016, reprezentanţii unui agent economic din judeţul Mureş ar fi efectuat livrări de bunuri şi servicii, fără a le înregistra în evidenţa contabilă, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. De asemenea, în perioada 2014-2016, societatea din Târgu-Mureş ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi de achiziţie de bunuri de la mai multe societăţi de tip „fantomă”, prin care ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale. Prejudiciul adus bugetului de stat este de peste 2.000.000 de lei”, se menţionează în comunicat.

Totodată, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au precizat că “şase mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele urmând să fie conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.”

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE