Vass Levente: „Pacienții ar putea obține rețete compensate sau gratuite mai ușor” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 278 Vizualizări

Vass Levente: „Pacienții ar putea obține rețete compensate sau gratuite mai ușor”

Asigurații din sistemul public și social al asigurărilor de sănătate ar putea primi mai ușor, fără un drum în plus la medicul de familie, rețete compensate sau gratuite, adeverințe pentru concediu medical, și bilete de trimitere pentru consultații de specialitate și paraclinice conform unei propuneri legislative inițiate de UDMR care a primit, în această săptămână, raport de adoptare de la Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.

Deputatul UDMR, Vass Levente, inițiatorul proiectului de lege a declarat că și în cabinetele private ale medicilor de specialitate, chiar dacă aceștia în prezent nu se află în relații contractuale cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, se vor putea elibera rețete de medicamente gratuite și compensate, adeverințe pentru  concediu medical sau bilete de trimitere, dacă medicii consideră că pacientul are nevoie de consultații de specialitate suplimentare. Astfel, pentru toate acestea, pacientul nu va mai fi nevoit să se întoarcă la medicul de familie după examenul de specialitate.

Potrivit secretarului Comisiei de specialitate a Camerei inferioare a Parlamentului, prevederile proiectului de lege ar ajuta, de asemenea, și tinerii medici specialiști care, astfel, ar putea să primească mai mulți pacienți în cabinetele medicale private, pe care i-ar putea trata mai eficient.

„În cazul acestui proiect de lege, decizia finală este luată de Camera inferioară a Parlamentului. Proiectul de act normativ poate fi inclus în agenda plenară a Camerei Deputaților chiar în următoarele săptămâni”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al UDMR.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE