„Exponatul lunii”, la Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

„Exponatul lunii”, la Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș

Proiectul „Exponatul lunii”, demarat în premieră de Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș în luna aprilie 2017, își propune vizualizarea patrimoniului muzeal conservat în depozitele  științifice, printr-o diversificare a ofertei pentru public, alta decât cea prin expoziția de bază.

Proiectul continuă și în anul 2018, exponatul lunii mai fiind barza albă (Ciconia ciconia), un exemplar mascul, naturalizat, conservat în depozitele științifice ale muzeului de mai bine de 50 de ani.

„Piesa provine din Târgu-Mureș. Prepararea prin naturalizare a piesei a fost realizată de către domnul restaurator Szombath Zoltán.

Este expusă și o pontă cu cinci ouă de barză albă, aparținând colecției  „Bujanovics Ede”, conservată în depozitele științifice ale muzeului de mai bine de 50 de ani. Publicul interesat poate afla detalii despre această pasăre migratoare, la sediul Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș din Târgu-Mureș, de pe strada Horea nr. 24, pe tot parcursul lunii mai 2018, inclusiv cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2018”, a precizat Daniela-Ramona Botoş, șef de secție, Secția de Științele Naturii, Muzeul Județean Mureș.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE