Home / Slider / FOTO: De 9 Mai, B-Unicii „Uniţi în diversitate”

FOTO: De 9 Mai, B-Unicii „Uniţi în diversitate”

Motto-ul Uniunii Europene, folosit pentru prima dată în anul 2000, a fost prilejul cu care B-Unicii, deși unici și diverși în felul lor, s-au unit pentru cîteva ore să celebreze apariția Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelulului, un fel de bunică a Uniunii Europene de astăzi.

Cu acest prilej au aflat “povestea unei serviete” care a schimbat Europa şi a făcut imposibil războiul: servieta purtată de Robert Schuman, ministrul de externe al Franței la acea dată (9 mai 1950), care conținea planul ce urma să aducă pacea în Europa, formula prin care făcea războiul între europeni imposibil.

Înconjurați de simbolurile UE (steagul albastru cu cele 12 steluțe galbene, deviza “Unitate în diversitate” și imnul – celebra “Oda Bucuriei” din Simfonia a – IX- a de L. van Beethoven), B-Unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureș au sărbătorit ceea ce de multe ori uităm să observăm: Uniunea Europeană care salvează vieți în fiecare zi, prin simplul fapt că face războiul aproape imposibil.Dr. Anca FLOREA

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Eroii neamului comemorați în orașele și comunele mureșene

Biserica Ortodoxă a marcat azi una din cele mai mari și mai pline de simțire …