Share

Home / Business / Afaceri noi, finanţate prin România Start Up Plus

Afaceri noi, finanţate prin România Start Up Plus

Reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov şi ai societăţii Redis Consult au susţinut miercuri, 9 mai, în sala de şedinţe a Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Mureş, un seminar cu tema „Educaţie antreprenorială bazată pe inovare şi dezvoltare durabilă”.

Accentul, pus pe inovare şi dezvoltare durabilă

Activitatea este parte componentă a proiectului „Educaţie antreprenorială bazată pe inovare şi dezvoltare durabilă – România Start Up Plus”, implementat pe o perioadă de 36 de luni şi co-finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toţi.

Concret, în perioada martie – iunie 2018 responsabilii proiectului organizează caravane de informare şi conştientizare în şase localităţi din Regiunea Centru: Braşov, Alba, Sibiu, Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc.

Potrivit reprezentanţilor Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov şi ai Redis Consult, „obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale bazate pe inovare şi dezvoltare durabilă pentru 300 de persoane din Regiunea Centru, în vederea încurajării antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin înființarea a 36 de noi întreprinderi cu profil non agricol în zona urbană și subvenționarea acestora cu circa 33.300 de euro prin schema de ajutor de minimis România Start Up Plus.”

Grupul țintă al proiectului vizează un număr de 300 de persoane, cu vârsta peste 18 ani, care îşi au reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în Regiunea Centru, intenţionează să înfiinţeze o afacere nonagricolă în mediul urban şi au absolvit minim 10 clase.

„În cadrul proiectului nu vor face parte din grupul tinţă tinerii NEETs, cu vârsta între 16 – 24 ani, care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nici nu au un loc de muncă”, au precizat responsabilii seminarului de la Târgu-Mureş.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Liberalii din Mureş, start la strângeri de semnături pentru Klaus Iohannis

Preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a anunţat vineri, 16 august, că liberalii mureşeni şi-au …

Share
Share