Home / Social / „Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!”, campanie naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă

„Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!”, campanie naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a lansat campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă „Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!”, în cadrul unei conferinţe desfăşurată în data de 27 aprilie, în capitală.

Obiectivele campaniei

Campania se derulează în cadrul proiectului „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor” – ROFSIP2016OS5A10P02, ce se implementează la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni.

Conferința a reunit reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor ce activează în domeniul anti-trafic, precum şi ai mass-media, marcând lansarea primei campanii din cadrul proiectului, axată pe componenta prevenirii traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă.

Campania urmăreşte prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă şi se implementează în perioada aprilie – decembrie 2018.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi partenerii: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţia eLiberare, Fundaţia World Vision România, au prezentat audienţei principalele activităţi care se vor derula în cadrul campaniei, precum şi modul de cooperare în vederea atingerii obiectivelor acesteia: creşterea gradului de conştientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de fiinţe umane, informarea şi sensibilizarea populaţiei privind implicaţiile traficului de persoane, în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatării prin muncă, creşterea gradului de implicare a misiunilor diplomatice ale României în informarea cetăţenilor români cu privire la riscurile asociate traficului de persoane, informarea instituţiilor şi organizaţiilor implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane privind dimensiunea şi formele de manifestare ale acestui fenomen, creşterea implicării în activităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie, în vederea reducerii numărului de informaţii inexacte şi ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului.

Activităţi în Mureş şi Harghita

Potrivit informaţiilor furnizate de comisar şef de poliţie Cristina Zaharia, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureş al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, la nivelul Centrului Regional Târgu-Mureş, în cele două judeţe aflate în aria de competenţă, Mureş şi Harghita, “vor fi desfăşurate activităţi de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă prin organizarea de întâlniri cu echipele inter-instituţionale formate din specialişti, cu grupurile ţintă, activităţi în spaţii publice şi diseminarea materialelor realizate în cadrul proiectului.”

Totodată, comisar şef de poliţie Cristina Zaharia a mai precizat că “activităţile vor fi derulate pe parcursul lunilor mai 2018 – decembrie 2018, în colaborare cu parteneri instituţionali locali.”

(Redacţia)

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Orarul autobuzelor, afișat în fiecare stație din Târgu Mureș!

Începând din această săptămână, orarul autobuzelor din Târgu Mureș va fi afișat în fiecare stație …