Share

Home / Politic / Dezbatere despre “majoritate şi minorităţi în anul Centenarului”, la Fundația Culturală Dr. Bernády György

Dezbatere despre “majoritate şi minorităţi în anul Centenarului”, la Fundația Culturală Dr. Bernády György

Fundația Culturală Dr. Bernády György organizează joi, 17 mai, de la ora 10.00, la sediul de pe strada Horia nr. 6 din Târgu-Mureş, dezbaterea cu tema “Majoritate și minorități în anul Centenarului – Realități, așteptări, viziuni”.

Premise pentru o dezbatere constrictuvă

Potrivit preşedintelui Fundației Culturale Dr. Bernády György, Borbély László, dezbaterea va avea formatul unei mese rotunde care se va axa pe Centenarul Marii Uniri a României, din perspectiva minorităților naționale, și va reuni istorici şi cercetători recunoscuţi ai comunităţii române şi maghiare din România, precum Lucian Leuștean, Pál Antal Sándor, Lucian Nastasă – Kovács, Horváth István, dar şi reprezentanţi ai vieţii politice şi a societăţii civile, pe lista invitaţilor aflându-se Gabriel Andreescu, Cristian Pârvulescu, Smaranda Enache, Kelemen Hunor, Amet Aledin, Novák Csaba şi Spielmann Mihály.

“Fundaţia îşi propune să creeze un cadru adecvat pentru o dezbatere constructivă care să contribuie la eliminarea subiectelor tabu legate de Marea Unire”, a subliniat Borbély László.

Două decenii de coferinţe anuale

Totodată, preşedintele Fundaţiei Culturale Dr. Bernády György a subliniat că “în cei 29 de ani trecuţi de la schimbarea regimului politic din România societatea românească a făcut paşi importanţi către democraţie şi statul de drept” şi a fost de părere că “au rămas însă o serie de probleme care încă așteaptă rezolvare, între acestea numărându-se și unele aspecte privind conviețuirea majorității cu minoritățile naționale.”

“Fundaţia Culturală Dr. Bernády György din Târgu-Mureş organizează de două decenii conferinţe anuale dedicate problematicii convieţuirii comunităţilor naționale din România”, a menţionat Borbély László.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Nadia Raţă (PNL), strângere de semnături pentru Klaus Iohannis

Prim-vicepreşedintele PNL Mureş pentru strategii politice şi comunicare, consilierul judeţean Nadia Raţă, a participat vineri, …

Share
Share