Home / Cultură / “Rapsodie în piatră” SoNoRo Conac pentru Transilvania

“Rapsodie în piatră” SoNoRo Conac pentru Transilvania

Turneul de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac se întoarce în Transilvania, unde va oferi trei concerte în cele mai frumoase conace, castele și palate din zona de vest a țării: luni, 14 mai, la Casa Matei Corvin din Cluj-Napoca, marți, 15 mai, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș și joi, 16 mai, la Castelul Mikes – Zabola Estate din județul Covasna.

Programul muzical al concertelor va cuprinde lucrări Luigi Boccherini, Ludwig van Beethoven, Bela Bartók, György Ligeti, Serghei Prokofiev, George Enescu și Frank Bridge și Zoltán Kodaly în interpretarea artiștilor Francesco Ionașcu (vioară), Răzvan Popovici (violă), Christian Naș (violă) Marcin Sieniawski (violoncel) și Cvartetul Tiberius.

“Ne întoarcem cu drag spre locurile spre care ne poartă mereu muzica noastră pentru că în Transilvania călătorim de fiecare dată când interpretăm lucrări de George Enescu, Bela Bartók sau György Ligeti, compozitori ce și-au găsit inspirația culegând folclor din această parte a țării. De aceea am ales să includem pe CD-ul “Rhapsodie Roumaine”, dedicat Centenarului, cele mai cunoscute compoziții ale lui George Enescu și Béla Bartók, lucrări ce surprind prin muzică spiritul, diversitatea și frumusețea Transilvaniei”, a declarat Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul Festivalului de Muzică de Cameră SoNoRo.

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, al Ordinului Arhitecților din România și Institutul Național al Patrimoniului, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc.

(Redacţia)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFSTv Live: Președintele Academiei Române, despre cultură, educație și națiuni

Emisiunea se poate urmări accesând: https://live.umfst.ro/ https://m.facebook.com/umfst https://m.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share …