Romarta Luxury deschide sezonul de evenimente cu noutăți în echipă! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2981 Vizualizări

Romarta Luxury deschide sezonul de evenimente cu noutăți în echipă!

Tineri, dar bine pregătiți. Cam așa ar putea fi caracterizați foarte pe scurt, cei doi mureșeni care dau tonul într-una din cele mai apreciate bucătării din Transilvania. La doar 28 de ani, Călin Pogăcean conduce bucătăria restaurantului-muzeu Casa Mureșană, iar Farkas Attila, cooptat de curând în echipa condusă de Mihaela Negrea este, la 23 de ani, probabil, cel mai tânăr Chef Executiv din județul Mureș.

El este “dirijorul” în bucătăria Romarta Luxury Events, cea mai îndrăgită locație mureșeană de evenimente. În afară de tinerețe, Călin și Attila mai au ceva în comun. Perfecționarea lor în gastronomie este legată de numele lui Cristian Eremia și Ștefan Szekeres, valoroșii Chefi, care de patru ani coordonează bucătăria de la Casa Mureșeană și Romarta Luxury Events.

Pentru Călin Pogăcean pasiunea pentru gastronomie a început în anul 2 de studenție și a fost atât de puternică, încât după terminarea Facultății de Management și Resurse Umane a ales să meargă pe drumul desăvârșirii în arata culinară. Călin a absolvit câteva cursuri de bucătar, dar cel mai mult a învățat gătind. Talentul și ambiția l-au ajutat să crească foarte mult, iar colaborarea restaurantului Casa Mureșană cu Chef Cristian Eremia și Chef Ștefan Szekeres, începută cam în aceeași perioadă în care Călin și-a făcut debutul în echipa cunoscutului restaurant mureșean, a avut un rol important în perfecționarea lui.

“Fiind tânăr, nu ai avantajul unei mari experiențe, dar ai de partea ta o mai mare deschidere spre nou, mai multă dorință de a învăța și mult entuziasm”, spune Călin Pogăcean, despre statutul lui de Executiv Chef cu o vârstă destul de fragedă.

Misiunea lui Călin nu este ușoară, într-o bucătorie în care, baza fiind formată din mâncăruri tradiționale, clienții așteaptă să aibă parte de bucate ”ca la mama casă”. Dar dacă la mama acasă e importnat doar gustul, la restaurant, ținuta farfuriei este un atribut care trebuie să vină la pachet cu savoarea preparatului. Aici intră în rol Călin, cu ceea ce a învățat din cărți și ani de muncă în bucătăria Casa Mureșană.

”Călin mă întreabă mereu ce să mai studieze, ce să mai citească, semn că este într-o permanentă perfecționare. E un semn bun! Cunoaște foarte bine toate zonele bucătăriei, pentru că a lucrat în fiecare. Deși este tânăr, are deja multă maturitate în ceea ce face”, ne precizează Chef Cristian Erimia.

Și mai tânăr decât Călin este Farkas Attila, căruia Mihaela Negrea i-a încredințat bucătăria salonului de evenimente Romarta Luxury.

Attila a terminat cursurile Colegiului  Economic Transilvania din Târgu-Mureș, apoi a urmat două școli de bucătar la Brașov și București. A lucrat timp de un an la un mare centru de evenimente din Brașov, timp în care a mai făcut câteva cursuri de specializare în țară. A participat și la diverse emisuni TV, printre care se numără și Chefi la cuțite. În urmă cu puțin timp, a intrat în echipa Casa Mureșană & Romarta Luxury Events și are responsabilitatea de a ține la mare înălțime ștacheta calității în bucătaria unui centru de evenimente foarte apreciat de mureșeni.

”Cel care are farfuria în față gustă mai întâi cu ochii. Ceea ce îi oferi, trebuie să arate foarte bine, iar apoi gustul e obligatoriu să se ridice la măsura percepției vizuale”, spune Attila. Ca și Călin, Attila a lucrat cu Chef Cristian Erimia, de la care a deprins multe din secretele gastronomiei.

Deși are doar 23 de ani, Attila a acumulat deja o experiență consistentă, iar talentul și dorința de a fi tot mai bun de la zi la zi, îl recomandă pentru postul de Executiv Chef la Romarta Luxury Events.

Despre ceea ce a reușit să creeze în ultimii ani Mihaela Negrea la Casa Mureșană și Romarta Luxury Events ne-a vorbit și Chef Cristian Eremia, cel care de patru ani este parte dintr-o poveste de succes, cu mare câștig pentru numeroșii clienți ai celor două bucătării de valoare: “Fie că vorbim despre conceptele clasice de gătit sau metode noi, în temperatură controlată (sous-vide), ori așa numita bucătărie moleculară, am încercat să creăm aici gusturi proprii, rețete unice, făcute pentru gusturile clienților. Am mare încredere în Călin și Attila. Cunosc deja multe din tainele gastronomiei și au o dorință mare de a se perfecționa. Pentru ei și pentru mine, fiecare eveniment este o experiență de neuitat, începând de la ceea ce se întâmplă în bucătărie, până la servire.”

Pentru echipele conduse de Călin Pogăcean și Farkas Attila, sub atenta îndrumare a lui Cristian Erimia urmeză o vară de foc, în care zeci de nunți și alte evenimente vor da măsura priceperii lor. Ei au un rol extrem de important în nivelul de mulțumire al miilor de musafiri ce le vor călca pragul în lunile următoare.

Chef Cristian Erimia

Cristian Ermia este albsolvent de liceu economic în București. După absolvire a lucrat mai mult timp petru Sofitel, iar apoi timp de 7 ani a dobândit experiență pe vase de croazieră.

A studiat la Institut Paul Bocuse – Franța Lyon, iar apoi a făcut și un curs la Alma-Italia.

A fost trainer-specialit pentru angajați și clienți în cadrul Metro Cash and Carry România.

A fost consultant pentru emisiunea Bake Off Romania.

Oferă consultanță în materie de gastronomie pentru mai multe centre de evenimente din țară.

 

Mihaela Negrea: „Să formezi o echipă este doar începutul, să rămânem împreună este progresul, să lucrăm împreuna este succesul! Munca depusă de mine, împreuna cu echipa Romarta Luxury Events este una plăcută, deoarece ne oferă satisfacția de a ști că avem clienți mulțumiți.”

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE