Share

Home / Social / Săptămâna Națională a Voluntariatului, la Fundaţia Alpha Transilvană

Săptămâna Națională a Voluntariatului, la Fundaţia Alpha Transilvană

Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment național anual inițiat și organizat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat din Cluj. Menirea acestui eveniment este de a mobiliza cât mai multe organizații și voluntarii pe care aceștia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru acesta și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor. SNV este un eveniment la care sunt invitate să participe organizații din întreaga țară. Activitățile propriu-zise sunt însă dezvoltate, finanțate și implementate direct de partenerii locali SNV.

La fel ca în fiecare an, Fundația Transilvană Alpha răspunde cu entuziasm acestei provocări organizând în saptamâna 14-18 mai o serie de activități de voluntariat sau de promovare a voluntariatului, cu impact în comunitatea locală.

Programul săptămânii 14-18 mai va fi următorul:

Luni, 14 mai

Reprezentanții Fundației Transilvană Alpha vor susține un Workshop de promovare a voluntariatului, a oportunităților de voluntariat în Fundația Transilvană Alpha și prezentarea Serviciului European de Voluntariat, pentru tinerii din Interact Rotary Maris Târgu-Mureș.

Marți, 15 mai

Reprezentanții Fundației Transilvană Alpha vor susține un Workshop de promovare a voluntariatului în general, a oportunităților de voluntariat existente în Fundația Transilvană Alpha și prezentarea Serviciului European de Voluntariat,  pentru masteranzii de la Universitatea “Petru Maior” din Târgu-Mureș.

“Trăistuța fermecată” – Atelier de creație pentru copii și bunici dornici să încerce voluntariatul. În cadrul evenimentului organizat de Fundația Transilvană Alpha două generații lucrează și creează împreună, împărtășesc idei, se ajută reciproc, în realizarea unui obiect tradițional, util și plin de semnificație.

Miercuri, 16 mai

Specialiștii în educație timpurie de la Fundația Transilvană Alpha vor desfășura la sediul organizației activități pentru 20 de copii beneficiari ai Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență al DGASPC Târgu-Mureș. Micuții se vor bucura de multe jocuri, pictură pe față, desene pe asfalt, baloane de săpun, etc.

Joi, 17 mai

10 tineri cu dizabilități ai Centrului de Zi Atrium al Fundației Transilvană Alpha împreună cu 20 de elevi ai Școlii Postliceale Sanitare “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș vor desfășura acțiunea “Curățăm, amenajăm, ne distrăm”. Această acțiune constă în curățarea și amenajarea celor două parcuri din proximitatea Fundației Transilvană Alpha, parcuri care sunt utilizate de copiii și tinerii cu dizabilități din cardul organizației noastre, dar și de alți copii din zonele învecinate. În timpul acestei activități, tinerii vor afla informații despre voluntariat și vor avea ocazia să interacționeze și să lucreze împreună cu tinerii cu dizabilități din Centrul de Zi Atrium.

Vineri, 18 mai

Membri trupei de muzică Happy Feet formată din tineri cu dizabilități din Centrul de Zi Atrium al Fundației Transilvană Alpha vor fi voluntari! Aceștia vor susține un mini concert pentru beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice din Târgu-Mureș, strada Evreilor Martiri. Totodată, tinerii cu dizabilități vor interacționa cu beneficiarii Căminului, vor socializa, iar vârstnicii se vor bucura de piese muzicale de altă dată. În tot acest timp, o voluntară de la Fundația Transilvană Alpha va picta sigla Caminului pentru persoane vârstnice, pe gardul din curtea interioară a edificiului.

(Redacţia)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Drumurile naţionale din Mureş, supravegheate zilnic cu opt aparate radar!

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să …

Share
Share