Showroom Tomek, în pregătire pe strada Gheorghe Doja Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4553 Vizualizări

Showroom Tomek, în pregătire pe strada Gheorghe Doja

Omul de afaceri turc Ahmet Ilyas „Tomek”, proprietarul companiei Tomek Business Management, îşi va extinde afacerile din municipiul Târgu-Mureş prin construirea unui showroom şi a unui sediu de birouri pe un amplasament situat la intersecţia străzilor Gheorghe Doja, Rampei şi Scurtă.

Construcţie nouă, de aproape 3.000 de metri pătraţi

Dezbaterea publică a proiectului „PUZ – reconformare zonă pentru construire spaţiu comercial şi birouri în extinderea corpului C8 existent şi pentru construire spălătorie auto, cu regulamentul local de urbanism aferent” a avut loc joi, 10 mai, în sala mare de şedinţe a Primăriei municipiului Târgu-Mureş, în prezenţa reprezentanţilor Direcţiei Arhitect Şef, ai Serviciului de Urbanism şi Dezvoltare Durabilă al municipalităţii, ai firmei care a elaborat proiectul – Arhitecton, şi a beneficiarilor, Ahmet Ilyas Tomek (pentru partea de showroom şi sediu) şi Toth-Zoltan Ferenc (pentru partea de spălătorie auto).

Proiectul întocmit de echipa coordonată de arh. urb. Kovacs Angela pentru Tomek Business Management prevede creşterea suprafeţei de depozitare de la 2.067 de metri pătraţi la 2.931 de metri pătraţi, precum şi a zonei verzi, de la 580 de metri pătraţi la 1.191 de metri pătraţi. De asemenea, în apropierea proprietăţii Tomek Business Management îşi desfăşoară activitatea o spălătorie auto care va fi extinsă de la 347 de metri pătraţi la 855 de metri pătraţi.

„Va fi construit un showroom şi deasupra, la etaj, birouri şi spaţii comerciale, cu o suprafaţă de aproape 3.000 de metri pătraţi. În zonă, deţin deja spaţii comerciale care sunt date în chirie la patru firme naţionale. În ceea ce priveşte depozitul de covoare, acesta va rămâne în continuare pe strada Podeni. Pasul următor constă în intrarea proiectului în Consiliul Local pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal, după care vom începe demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. Sper ca în acest an să inaugurăm investiţia, dar cel mai probabil acest lucru se va întâmpla la începutul anului viitor”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ahmet Ilyas „Tomek”.

Sens giratoriu, în pregătire

În intersecţia din apropierea celor două obiective care fac obiectul PUZ-ului, Primăria municipiului Târgu-Mureş intenţionează să amenajeze un sens giratoriu pentru descongestionarea traficului rutier, sens în care cei doi oameni de afaceri şi-au dat acordul pentru a ceda municipalităţii suprafeţele de 263 de metri pătraţi (Ahmet Ilyas „Tomek”), respectiv 15 metri pătraţi (Toth Zoltan-Ferenc).

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE